Pluto in semnele zodiacale

0
5
Pluto in semnele zodiacale Sursa: zpravy.ihned.cz

Pluto din cate am aratat pana acum si in articolul Secretele Planetei Pluto – Semnificatii astrologice, este o planeta foarte lenta, cea mai recent descoperita si inca nu si-a facut un ciclu complet sub observatia astrologilor sau a astronomilor, ceea ce inseamna si ca influentele sale nu sunt pe deplin cunoscute, insa Pluto in semnele zodiacalea capatat deja o serie de sensuri. Astfel avem Pluto in Berbec, unde s-a aflat intre anii 1822 si 1850, fiind de altfel si in exaltare. Planeta in acest semn zodiacal da o foarte mare dorinta de autoafirmare, prin intermediul unor intiative la nivel social, acestea fiind dintre cele mai radicale, venind si cu o propunere pentru noua ordine sociala si cu sustinere totodata prin diverse actiuni pline de energie. Perioada in care s-a aflat Pluto in Berbec a culminat exact cu revolutiile care au avut loc la nivel european incepand cu anul 1848.

Pluto in semnele zodiacale Sursa: zpravy.ihned.cz
Pluto in semnele zodiacale
Sursa: zpravy.ihned.cz

Pluto in Taur se afla in exil iar aici a stat intre anii 1850 si 1882. Aceasta pozitie a planetei stimuleaza spiritul de conservator si vine odata cu pastrarea traditiilor si a patrimoniului dobandit odata cu trecerea anilor. Perioada in care s-a aflat in aceasta zodie este corespondenta cu epoca victoriana in mare parte,  aceasta aratand un model de durata pentru mentinerea unor ordini la nivel social si pentru promovarea unor conceptii oarecum vechi, sociale, in ciuda celor mai mari progrese care au avut loc chiar si la nivel stiintific.

Pluto in Gemeni se afla in Cadere iar aici planeta a stat intre anii 1882 si 1914. In acea perioada s-au amplificat toate procesele de rulare a informatiei de circulatie a ei, ajutand si la stimularea brusca a mijloacelor de telecomunicatie si de transport. In acea perioada foarte multe teorii moderniste au fost populate dupa ce au prins viata.

Pluto in Rac se afla in trigonocratie si aici a stat intre anii 1914 si 1939, perioada in care s-au observat transformari destul de mari prin intermediul unor crize emotionale, prin revalorificarea unor traditii, ori chiar prin reproducerea aspectelor de natura nationalista. Aceasta perioada a lui Pluto in Rac a fost corespondenta cu Primul Razboi Mondial, moment in care foarte multe state au aparut la nivel european ca urmare a dezmembrarii imperiului Austro Ungar, in Rusia a avut loc o modificare radicala in ce priveste sistemul, iar apoi in Italia, Germania si Spania au avut loc miscarile dictatoriale si nationaliste.

Pluto in Leu se afla in peregrinaj si aici a stat intre anii 1939 si 1958. Pluto in Leu arata cum conflictele sunt stimulate, mai ales cele legate de orgoliu, iar tendintele prin care s-au impus autoritatile pe baza superioritatilor adevarate sau nu, au avut anumite efecte. In acelasi timp aceasta pozitie a lui Pluto favorizeaza si cultivarea doleantelor de a invinge indiferent prin ce mijloace si sub ce circumstante. Aceasta perioada in care Pluto s-a afla in zodia Leu a corespuns celui de-al Doilea Razboi Mondial, culminand apoi cu Razboiul Rece.

Pluto in Fecioara se afla in peregrinaj si aici a stat intre anii 1958 si 1973. Aceasta pozitie a planetei ajuta la stimularea unor atitudini foarte rationale, care duc la critica si la analiza societatii si a fundamentelor vietii. Totodata aici se accentueaza si faptul ca exista metode noi prin care se pot rezolva problemele practice din viata de zi cu zi, spre exemplu cele legate de alimentatie si de sanatate. Aceasta perioada in care Pluto a stat in Fecioara corespunde foarte mult cu Razboiul Rece.

Pluto in Balanta se afla in cadere, iar aici a stat intre anii 1973 si 1985, constatandu-se o reformulare a relatiilor la nivel social, stimuland si o atitudine deschisa fata de ceea ce poate insemna potentialul creator si artistic al societatii. In aceasta perioada s-au dezvoltat foarte mult show business-ul si artele, capatand toate o mare greutate in formarea unor opinii publice.

Puton in Scorpion se afla in domiciliu iar aici a stat intre anii 1985 si 1996, timp in care sistemele sociale la nivel european au trecut printr-o schimbare dramatica. Pluto in aceasta zodie este planeta care incita la crize de regenerare, pe toate planurile si toate nivelele, chiar daca la mijloc stau sacrificii de proportii si se pot termina cu pierderea unor vieti omenesti, insa totul este pus in vederea restabilirii sensurilor si pentru gasirea unor drumuri in viata, in univers care capata astfel o conotatie mult mai profunda.

Cand Pluto se afla in Sagetator inseamna ca este in exaltare, iar aceasta zodie a ocupat-o planeta cu pricina, intre anii 1996 si 2009. Astfel sub semnul acestei zodii, Pluto este aducatorul unei perioare de actiune plina de indrazneli care se aseaza in vedera obtinerii progresului, avand scopuri bine definite, perspective pentru explorarea spiritului ce vor duce catre cele mai mari transformari in viziunea per totala asupra intregii lumi.

Pluto in Capricorn se afla in peregrinaj iar aici va fi, incepand cu anul 2009, pana in 2024. Astfel aici, Pluto stabileste o serie de evenimente puse in vederea obtinerii unei reorgnizari ce vizeaza mecanismele economice si autoritatile politice, totul avand ca scop eficienta maxima si stabilirea disciplinelor care se renteaza la nivel social. Se vizeaza astfel si posibilitati pentru o gestionare mai buna a resurselor financiare, materiale, cat si energetice.

Pluto in Varsator se afla in peregrinaj iar aici va sta intre anii 2024 si 2043. asta inseamna ca aduce cu sine o perioada care vizeaza restructurarea cunoasterii, a intregului proces care sta la baza cunoasterii la nivelul umanitatii, fiind condusa dupa metodele stiintifice de abordare ale realitatii, insa de cele de tip revolutionar, cele arhaice fiind lasate in urma, totul pentru progres. La baza relatiilor intre oameni vor sta mai ales cunoasterea si prietenia.

Pluto in Pesti se afla in trigonocratie iar aici va sta intre anii 2043 si 2066. Aduce cu sine o perioada de transformare profunda la nivelul sistemelor si credintelor religioase, astfel ca emotiile vor atinge un apogeu, tinand seama de anumite crize personale ale indivizilor si de relatiile ce vor fi generate de catre experientele mistice si psihice, ori chiar de trairile contradictorii ce vor aparea intr-o lume total instabila. Cei care au intr-adevar o credinta puternica vor avea capacitatea de a trece spre noul ciclu pe care il va porni Pluto, deoarece asa cum am mai spus, planeta cu pricina are cel mai lung ciclu si anume de 244 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here