Dominanta vibrationala

0
221
Dominanta vibrationala

Astrologia este o stiinta foarte complexa si fiecare element are rolul sau bine stabilit. Dominanta vibrationala este cea care caracterizeaza o anumita tema si face parte din procesul interpretarii astrogramei.

Conform teoriilor metafizicii, vibratia se afla in esenta tuturor lucrurilor si sta la baza interactiunii acestora si, conform legilor si teoriilor stiintifice, toate elementele care compun universul reprezinta unitati vibrationale care interactioneaza mai mult sau mai putin. Stiintele ezoterice, si in special astrologia ezoterica, au emis teorii conform carora Universul a fost creat datorita energiilor si nu doar elementele fizice detin energie ci si gandurile, sentimentele si actiunile noastre sunt caracterizate printr-o anumita energie. Intr-un cuvant, toate elementele Universului sunt legate intre ele prin aceasta vibratie caracteristica.

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, dominanta vibrationala reprezinta un element important pentru astrologie. Inainte de toate, la nivel cosmic, intre planete exista o realatie care sta la baza intepretarii astrologice, insa fiecare planeta are propria energie, iar atunci cand acestea se afla in acelasi semn zodiacal sau in aceeasi Casa, apare acea vibratie care va influenta evenimentele ce vor avea loc la nivel terestru.

Mai mult decat atat, am mentionat ca dominanta vibrationala este importanta pentru interpretarea corecta a unei astrograme. La nasterea fiecarui individ, pozitia elementelor este cea mai importanta si determina o dominanta vibrationala unica, deoarece astrologii sunt de parere ca intensitatea dominantei vibrationale este influentata, inainte de toate, de momentul nasterii. In mod normal, in functie de momentul nasterii unui individ sau, mai bine spus, in functie de interpretarea hartii natale, se pot afla anumite caracteristici ale acestuia, atat fizice cat si morale, mentale, psihice si spirituale.

Citește și:  Interpretare vis in care esti nelinistit ca soarele rasare din directia opusa

De asemenea, in functie de aceasta interpretare se pot realiza precizari referitoare la evenimentele care urmeaza sa aiba in loc in viata individului. Toate aceste interpretari se fac in functie de dominanta vibrationala care reiese din modul in care planetele interactioneaza in momentul nasterii individului sau in oricare alt moment, in functie de tipul de astrologie.

Dintre elementele care influenteaza in cea mai mare masura evolutia si viata unui individ, cele mai importante sunt Soarele si Luna, energiile acestor doua elemente fiind cele mai puternice.

De exemplu, Soarele este echivalentul vietii la nivel terestru, iar vibratiile sale influenteaza fiecare corp ceresc al Sistemului Solar. Conform studiilor teosofice, in special a celor realizate de catre Alice Bailey, cea care a pus bazele astrologiei ezoterice, Soarele detine “sapte raze de energie”. Pe langa faptul ca vibratiile Soarelui sunt cele care invaluie toate celelalte planete, la randul sau Soarele primeste vibratiile de la acestea.

Alaturi de vibratiile Soarelul, cele ale Lunii sunt la fel de importante. Se stie inca din timpuri stravechi ca Luna reprezinta principiul feminin, iar Soarele principiul masculin.

Asadar, dominanta vibrationala reprezinta un aspect foarte important care nu trebuie sa fie omis de catre niciun astrolog care realizeaza o interpretare astrologica deoarece aceasta poate fi cheia unei interpretari corecte din toate punctele de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.