Alfabetul astrologiei

0
9
Alfabetul astrologiei Sursa: astropunct.blogspot.com

Interpretarea astrologica se bazeaza pe citirea si descifrarea anumitor simboluri si a conexiunilor dintre acestea. Planetele, semnele zodiacale, Zodiacul in sine si Casele reprezinta alfabetul astrologiei prin intermediul carora se “transmit” mesajele descifrate de la nivel cosmic catre cel teluric.

Alfabetul astrologiei Sursa: astropunct.blogspot.com
Alfabetul astrologiei
Sursa: astropunct.blogspot.com

Alfabetul astrologic reprezinta un element de baza pentru cei care doresc sa descopere tainele acestei deosebite stiinte. Cei care considera ca astrologia se rezuma doar la zodii si la interpretarea zodiacului se insala, deoarece, dupa cum am mentionat si anterior, semnele zodiacale reprezinta doar o mica parte a complexului alfabet astrologic. Asadar, dupa cum am mentionat si in randurile de inceput ale acestui articol, alfabetul astrologic implica si studierea Planetelor, a Caselor si a relatiilor dintre acestea, relatii care corespund evenimentelor ce au loc la nivel terestru. Pasionatii de astrologie vor trebui sa stapaneasca foarte bine acest alfabet, care cu siguranta le va deschide numeroase cai, asemeni alfabetului unei limbi care permite celor care il invata sa se exprime si sa transmita un mesaj clar si concis.

Asadar, cum fiecare limba are propriul alfabet, prezicerea astrologica este imposibil de realizat fara cunoasterea alfabetului astrologic care cuprinde cele 12 semne zodiacale (Zodii), cele 10 Planete si cele 12 Case, precum si numeroasele combinatii care au loc la nivelul acestora. Ceea ce un astrolog trebuie sa faca in momentul in care doreste sa formuleze o prezicere este sa incerce sa interpreteze corect limbajul astronomic si sa il transmita in termeni cunoscuti de catre cei interesati sa afle ce le prezic astrele. Traim intr-o lume in care fara limbaj, fara acest “alfabet”, nu putem comunica si nu putem transmite mesaje celor din jurul nostru.

Alfabetul astrolotheastrologyplace.blogspot.comgic Sursa:
Alfabetul astrolotheastrologyplace.blogspot.comgic
Sursa:

Cu ajutorul componenetelor mai sus mentionate, Cosmosul poate prezenta sute de milioane de “povesti”, fiecare apartinand unui individ. In functie de momentul nasterii, fiecare persoana detine o harta astrologica natala si in functie de aceasta astrologul poate descifra misterele care vor brazda viata persoanei respective.

In lumea astrologiei, prezicerile realizate conform alfabetului astrologic nu pot fi decat de scurta durata, deoarece evenimentele care au loc la nivel cosmic se petrec cu o mare rapiditate, iar toate evenimentele care se produc la un moment dat in viata unei persoane sunt raportate la astrograma din momentul nasterii acesteia.

Limbajul astrologic este interesant si foarte frumos, insa atunci cand vine vorba despre prezicerea astrologica, lucruile par sa se complice datorita simbolismului aparte. Astrologia este, asadar, o stiinta foarte complexa

Elementele alfabetului astrologic
Cele mai des intalnite elemente ale alfabetului astrologic, cele pe care le intalnesc persoanele interesate de previziunile astrale sunt cele 12 zodii. Fiecarei zodii ii sunt atribuite 30º pe cercul zodiacal. Prima zodie este Berbec; Soarele intra in Berbec in momentul Echinoctiului de Primavara. Zodia unei persoane este data de zodia in care Soarele se gaseste in momentul nasterii respectivei persoane.

Interpreatarea evenimentelor care au loc la nivel terestru (nasteri, evenimente istorice, evenimente care au loc in natura, etc.) se realizeaza in functie de zodia sub care acestea se gasesc.

Insa, pentru a interpreta corect un astfel de eveniment, nu doar zodia este importanta, anumite caracteristici fiind infleuntate de pozitia Planetelor. Planetele reprezinta un al doilea element important al alfabetului astrologic. Planetele folosite in astrologie sunt toate cele 10 astre de referinta din sistemul planetar al Pamantului, inclusiv Soarele si Luna. Avand in vedere ca astrologia studiaza evenimentele care au loc la nivel cosmic raportate la cele telurice, Pamantul se afla in central acestui sistem. Astrograma este realizata ca o viziune a cosmosului de la nivel terestru. Pe astrograma, Planetele apar in anumite zodii la un moment dat, de aceea numite caracteristici sunt interpretate si in functie de pozitia Planetelor din alfabetul astrologic. Fiecare Zodie este guvernata de o anumita Planeta.

alfabetul astrologicInsa asta nu este totul. Desi relatia dintre zodii si Planete este una foarte stransa, in momentul petrecerii unui anumit eveniment este foarte importanta pozitia pe care primele elemente ale alfabetului astrologic o ocupa fata de orizont si meridian. Pozitia este indicata de cel de-al treilea element – Casa. In astrologie, exista 12 astfel de case, segmente inegale de la nivelul cercului zodiacal. Segmentele sunt inegale deoarece sunt influentate da data si locul specifice fiecarei astrograme in parte. Casele au o simbolistica foarte intersanta si semnficatii aparte, avand de asemenea o influenta importanta fata de fiecare zodie, aratand cand si unde se petrece un anumit eveniment.

Acestea sunt cele mai importante elemente ale alfabetului astrologic si, dupa cum puteti vedea, astrologia inseamna mult mai mult decat zodiacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here