Activarea sectoarelor astrologice in interpretarea astrogramei natale

0
180
Sectoare astrologice

In cadrul unui articol precedent care ne vorbea despre activarea emisferelor pentru interpretarea astrogramei natale am mentionat ca axa care defineste Ascendentul si Descendetul, deci axa orizontului cat si cea care delimiteaza Mijlocul Cerului si Fundul Cerului, implicit axa meridianului, impart astrograma in cate doua emisfere daca ele sunt conturate separat. Insa o astrograma completa inseamna asezarea in acelasi cerc a ambelor axe, care in cele din urma dau nastere unor sectoare. Vom observa ca acestea sunt in numar de patru, fiecare avand la randul lor trei case astrologice.

Cu cat un sector este mai aglomerat si mai activ cu atat el va avea o importanta mai mare in viata individului, iar acela ii va marca existenta, gandirea, personalitatea, relatiile cu cei din jur si tot ceea ce inseamna viata sa. Desigur combinatiile sunt foarte multe si nu trebuie sa ne asteptam ca acestea sa fie fixe, variatiile fiind foarte mari. Vom vedea in continuare ce anume inseamna fiecare sector astrologic si ce reprezinta el, cum poate afecta sau modifica viata nativului, cat si cum contureaza personalitatea.

Activarea sectoarelor astrologice

Sectorul de Nord – Est reprezinta casele de la I la III, iar cand acesta este cel mai aglomerat fiind in cele din urma si cel mai activat, el va oferi individului in discutie un caracter foarte intens, cu o viata interioara foarte bogata, o gandire complexa, un spirit rebel, incapacitatea de a se afla sub conducerea cuiva, dar si o putere inimaginabila de a se conduce singur in viata, siguranta de sine, implinire personala.

Cei care vor avea majoritatea planetelor in casele I, II si III, respectiv in sectorul de Nord Est al astrogramei natale vor fi mereu pe propriile forte, se vor descurca singuri in viata si nu pentru ca nu vor avea de la cine sa primeasca sprijin, ci pentru ca vor dori sa reuseasca singuri sa ajunga la succes, la faima si implinire sufleteasca, nu vor accepta ajutor de la nimeni, avand o individualitate foarte pronuntata, un spirit rebel, conducandu-se dupa principiul ca experienta invata, binele si raul trebuie incercate. Totusi nativii din aceasta categorie pot cadea si in alta extrema si anume pot deveni izolati, incapabili de a avea prieteni sau de a socializa cu cineva, vor fi mereu egoisti si mult prea concentrati pe propria persoana.

Sectorul de Nord – Vest reprezinta casele de la IV pana la VI, iar acestea vor contura o personalitate foarte vulnerabila, sensibilitate la suferinta celor din jur, empatie suprema pentru cei dragi, o interiorizare frumoasa, cu relatii foarte placute in general, putere de socializare impresionana, capacitate de a lega relatii pe viata, sincere. Veti observa dupa explicarea tuturor caselor, sectoarelor si a diagramelor, ca este foarte simplu de interpretat o astrograma, deoarece in cele din urma totul se rezuma la anumite simboluri.

Legat de sectorul de Nord – Vest mai trebuie precizat ca persoana care are o mare aglomerare de planete activate aici nu are teluri prea marete, nu urmareste sa obtina legaturi inalte sau functii sus puse, foarte rar se preteaza la activitati inaltatoare, insa atunci cand doreste sa faca ceva sublim, o va face cu mult tact si se va face observat destul de bine. Totusi, in functie de planetele care se activeaza aici, individul poate deveni banal, superficial, mult prea strans de relatiile cu cei din jur, dependent de ei, cu o stima fata de sine scazuta.

Citește și:  Talismane norocoase - Cristale pentru zodia Gemeni

Sectorul de Sud – Vest, cel care are casele de la VII pana la IX, arata de regula un caracter cu o putere deosebita de a-i ajuta si pe cei din jur. Nativii care au foarte multe planete in aceasta zona se implica foarte mult in viata celor dragi, iau mereu masuri ca sa le fie bine acestora, isi creeaza tot felul de legaturi cu cei din jur, iar existenta sa este nula daca traieste singur, nu poate sa existe decat in preajma celorlalti, implicandu-se atat in viata lor cat si in sufleutl lor si trairile lor aparte. Nativii de acest tip pot ajunge din pacate sa fie mult prea dependenti, mult prea legati de cei din jur, nu vor mai putea trai la un moment dat in viata fara o persoana anume sau fara un grup cu care s-au invatat foarte mult. Isi vor fixa intreaga viata si intreaga existenta in functie de nevoile celor din jur, in functie de ceea ce ei gandesc, nu vor avea individualitate.

Activarea sectoarelor astrologice1

Sectorul de Sud – Est, cel care reprezinta casele de la X pana la XII, contureaza de regula un carcater foarte puternic, mereu pus pe actiune, stapanit de dorinta de a-i ajuta pe cei din jur, un individ caruia ii place foarte mult sa se implice in viata celor din jur, care are si o siguranta deplina, o forta interioara de invidiat. Nativii care au cele mai multe planete in acest sector au idei proprii, nu vor fi niciodata manipulati, isi urmeaza planurile pana la indeplinire, cat si visele pana le vad realizate, in plus ii sustin si pe cei din jur sa faca acelasi lucru, dorind ca toata lumea sa se faca observata.

Chiar daca nu putem trasa reguli fixe in ceea ce inseamna activarea sectoarelor astrologice in interpretarea astrogramei natale, ele au un rol bine definit, mai ales pentru ca determina laturile cele mai fine ale individului, tot ceea ce inseamna contact social, rolul sau in societate si in viata proprie, cat si felul in care va actiona pentru propria sa existenta. Este importanta aceasta parte a astrogramei deoarece fara ea nu poate fi realizata o harta astrologica propriu-zisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.