Activarea emisferelor pentru realizarea astrogramei natale

0
271
Activarea emisferelor

Astrograma natala a unei persoane se interpreteaza si tinand cont de activarea emisferelor, motiv pentru care acestea au o deosebita importanta in impartirea hartii natale. Exista mai multe emisfere astrologice, ele fiind clasate in perechi, intelese ca si jumatati din cadrul unui cerc, care in cele din urma defineste astrograma. Acestea se activeaza in moduri distincte, si pentru o mai buna intelegere va trebui sa cunoastem planetele si rolul lor in functie de felul in care sunt organizate si de numarul lor de distributie in fiecare emisfera. Desigur activarea emisferelor pentru realizarea astrogramei natale da fiinta unei prime perspective in ceea ce inseamna definirea unei harti astrale individuale.

Emisferele se impart in doua categorii, in functie de zodii. Prima emisfera este cea a semnelor zodiacale incepand de la zodia Berbec si sfarsind cu zodia Fecioara, deci primele sase semne si desigur a doua emisfera este cea corespondenta celorlalte sase semne din zodiac, de la zodia Balanta pana la ultima zodie si anume Pesti. Se spune ca primele sase semne, deci de la Berbec pana la Fecioara au tendinta de a cunoaste, de a invata, de a-si largi orizontul de cunostinte, de activitati, de moduri de a percepe viata, de a trece prin ea si in cele din urma de a avea foarte multe experiente.

Aceste zodii se bazeaza mai mult pe educatie prin invatare pentru propria persoana, ele vor sa devina, sa se desavarseasca si desigur ca nativii care au foarte multe planete in aceste zodii in baza emisferei dintai au obligatia sa se axeze cat mai mult pe aceasta latura a studiului, a autocorectarii, ei fiind in general oameni care se exteriorizeaza usor, au o atitudine deschisa fata de viata.

Ultimele sase zodii, deci de la zodia Balanta pana la zodia Pesti implicit, dimpotriva sunt caracterizate prin influenta. Aceasta influenta este conturata prin marcajul pe care nativii il lasa asupra celor din jur, prin felul in care conteaza ei in viata altora, ii ajuta, ii invata, deoarece ultimele sase semne ale zodiacului deja au o experienta desavarsita, ele sunt dotate cu o foarte mare responsabilitate, avand obligatia sa le transmita si celor din jur din toate cunostintele, indiferent de ce natura ar fi ele.

In plus ultimele sase semne ale zodiacului prezinta o datorie suprema fata de sine de a ii directiona sau indruma mai bine zis pe cei din jur, prieteni, familie, amici, copii, de a da mai departe din tot ceea ce ei deja stiu. Pentru nativii care au foarte multe planete la nastere in ultimele sase zodii se va simti o predispozitie, o tendinta catre aceasta cale si anume de a avea o mare influenta, de a lasa o amprenta simtitoare in mediul in care traiesc.

Pe de alta parte, ne mai putem raporta si la semnele asa zise orientale, in activarea emisferelor, acestea fiind cele de la Capricorn la Gemeni, distribuite si luate in acest fel, dupa natura lor de a se dedica celor din jur, de a se oferi si implica intr-o maniera mai mult sau mai putin superioara in ceea ce inseamna viata traita la nivel rational si emotional. Astfel ca cei care au la nastere mai multe planete in aceste zodii au o creativitate mai originala, dau nastere la idei unice, au o personalitate mai puternica, mai expresiva, mult mai inovatoare, mai revolutionara, au spirit de intiativa.

Citește și:  Compatibilitatile pe toate planurile pentru zodia Berbec

Celelalte semne in emisfera occidentala secunda, deci de la Rac si pana la zodia Sagetator nu sunt atat de individualisti, ei tind sa se manifetse continuu in functie de mediul in care traiesc, avand o constiinta comuna, sociala. Astfel ca cei care au mai multe planete la nastere in ceea ce inseamna ultimele sase zodii in aceasta distributie,  nu numai ca au o puternica influenta in mediul in care isi duc traiul insa existenta lor se concretizeaza prin relatia cu cei din jur, prin rolul pe care il indeplinesc in societate si in lume in general.

Emisfere astrograma natala

Sa nu uitam desigur in activarea emisferelor, ca si linia orizontului sau ceea ce este cunoscuta ca si axa de Ascendent si Descendent, are un rol foarte important, am putea spune mult mai important fata de restul activarilor explicate pana cum. Deasemenea si axa care imparte astrograma natala in Mijlocul Cerului si in Fundul Cerului, care poarta si denumirea de meridian, are o deosebita importanta.

In cele din urma trebuie sa ne raportam si la casele de zi si cele de noapte. Linia orizontului este cea care face aceasta impartire, casele diurne fiind cele de la VII la XII, iar cele nocturne sunt cele de la I la VI, ea fiind si cea care poate sa arate nivelul de exprimare al nativului in societate, felul in care acesta poate sa actioneze si sa reactioneze in raport cu semenii.

De regula cei care au mai multe planete sub axa orizontului, asadar in casele I – VI, de noapte, sunt persoane tacute, cu o viata launtrica mai puternica, mai intensa fata de ceea ce arata, cu un spirit mai introvertit, cu activitati mult mai personale, mai intime, si invers, cei care au planetele in casele diurne au de regula roluri publice, un caracter deschis, doresc mereu sa fie cunoscuti si apreciati, sa conteze in mediul in care traiesc, sa faca o diferenta in lumea in care isi desfasoara activitatea.

Emisferele din est si vest, cele delimitate de casele X – XII si I – III, respectiv IV – IX ofera tendinta de individualitate, de rebeliune, de spirit de conducere, respectiv de dependenta fata de cei din jur si incapacitate de a actiona de unul singur. Asadar, activarea emisferelor defineste in cele din urma personalitatea unui nativ si aglomerarea planetelor la nastere in emisferele mentionate poate sa contureze destinul acestuia, tinand seama de o serie de factori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.