Secretele planetei Neptun, interpretare astrologică

0
385
Neptune

Interpretarea astrologică a planetei Neptun nu este deloc simplistă, deși asemenea lui Uranus, planeta este mai greoaie, se mișcă mai încet și afectează o întreagă generație, nu doar un individ.

Neptun guvernează casa a XII-a, mai exact casa Izolării și a Sacrificiilor, a exilului, prizonieratului impus și a sacrificiilor forțate, și este guvernatorul zodiei Pești. Piatra reprezentativă a acestei planete este safirul, metalul său este paladiul, iar culoarea sa simbol este albastrul.

Neptun are influențe mai ales în zona iluziilor și a divertismentului, simbolul său reprezentând crucea materiei, aceasta stând sub o linie verticală ce este intersectată de o semilună, cu deschizătura în sus, în traducere simbolică însemnând chiar tridentul lui Neptun, al zeului marilor.

Secretele planetei Neptun, interpretare astrologica

Semiluna este sufletul, latura emoțională, împărțită prin aparițiile materiale, acestea fiind un mare simbol al confuziilor pe care lupta dintre suflet și trup o reprezintă. Neptun, ca și planetă feminină, nu se rezumă doar la subconștientul universal, ci și la strălucire, la tot ceea ce înseamnă mister, științe oculte, magie, simbolizând și iubirea față de cosmos, necunoscutul, suferința, viciul, receptivitatea, melancolia, premoniția, intuiția, sacrificiul și imaginația.

Alături de iluzie și compasiune, făcându-i pe oameni să devină mai meditativi, mai obsesivi și mai naivi în romantism, dar din păcate cu tendințe de autodistrugere și de haos, totul pornind dintr-o excesivă sensibilitate. Tot Neptun reprezintă și lucrurile abstracte, ideile neobișnuite, alcoolul, drogurile și tot ceea ce poate cauza dependență acută.

Interpretarea astrologică a planetei Neptun, reprezintă încă din cele mai vechi timpuri iluziile, confuzia, deceptiile, valurile pline care ascund realitatea, adevărul practic. Tocmai de aceea Neptun este adesea asociată cu scena, cu teatrul și cu măștile, ori, în același timp și cu intoxicatiile și cu otrăvurile, sau cu nevoia de evadare din cotidian, din realitate, venind odată cu bolile psihice, cu nevrozele.

Ca și nivel spiritual, planeta este reprezentantul experiențelor psihice din suflet, puternice, care nu se pot produce, însă care au efecte dezastruoase înăuntru, adesea de iluminare, cât și de transcendenta.

Neptun mai poartă numele de planeta Iubirii Divine, fără condiții, care a fost spiritualizată într-un fel, ca și octava superioară față de Venus, aceasta din urmă simbolizând iubirea comună, iubirea emoțională, față de lumea fizică. Însă cele mai cunoscute semnificații ale lui Neptun se rezumă la tot ceea ce înseamnă procese de purificare ale manifestărilor ce implică idealuri înalte din interiorul ființei.

Dacă Uranus stă șapte ani într-un semn, atunci Neptun este și mai greoi, el stând 14 ani, deci caracterizează generații și mai largi, acționând numai pentru a putea limpezi idealurile complexe cu care poate ajunge în contact, dorind totodată și o unificare spirituală. Astfel, nativii născuți sub semnul lui Neptun își vor manifesta toate aceste simțuri mistice abia când ajung la maturitate, deci pe la vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani, aceștia reușind să își asume un rol social.

Citește și:  Zodia Leu

Semnul zodiacal pe care-l guvernează această planetă este, așa cum am precizat, zodia Pești, însă alegerea a fost făcută poate și pentru că în cadrul mitologiei antice, Neptun era zeul mărilor, al oceanelor, al apelor în general, iar zodia Pești, este desigur, un semn de apă, un semn mutabil, alunecos. Neptun, alături de celelalte planete trans-saturniene, își are și el domiciliul unic într-un semn de unde a reușit să detroneze o altă planetă și anume, în acest caz pe Jupiter, planeta ce guverna acest semn într-un mod mult mai tradițional.

Neptun generează în zodia Pești o vibrație cuprinsă de profunde rezonanțe mistice și psihice, pe când Jupiter era cel care ilustra doar aspirațiile religioase din Pești, însă în momentul detronării, Neptun a reușit să ducă totul pe culmi nevăzute, pline de trăiri mistice, avide de experiențe stranii, pe care în prezent mintea omului uită cu totul să le mai coreleze într-o oarecare măsură cu aspectele spiritului, deoarece spiritul, religia, au căpătat deja forme mult prea clasice, mult prea rigide, palpabile.

Secretele planetei Neptun

Tocmai din acest punct pornește și vibrația contradictorie pe care Peștii o au, iar totul devine o foarte mare confuzie în interiorul sufletului, al spiritului, care generează emoții greu de împărtășit și foarte intense.

Omul care reușește să le simtă trebuie să-și îndeplinească nevoia de limpezire a viziunii sale și a idealurilor, acest lucru pornindu-l și în Neptun, el fiind stăpânul valurilor pline de taine, care în adâncurile lor au lucruri oculte, însă în același timp spală, curăță, limpezesc, ceea ce ne duce cu gândul și la perioade de liniște a nativilor.

Neptun se află în exaltare exact în cele două semne ale luminăriilor, deci în Luna și în Soare, mai exact Rac și Leu. Acest lucru arată de asemenea și faptul că încărcăturile spirituale sunt de o amploare imensă, manifestările fiind în felul următor: când Neptun este în Rac, de asemenea un semn de apă, va avea o exprimare plină de emoție, punând în mișcare amintirile karmice și sentimentele ancestrale, ale vechiului, care vor ajuta ca trăirile din prezent să fie purificate, având la bază lucrurile ce au fost moștenite în urma, fie într-o viață anterioară, fie prin intermediul altor trăiri.

Când Neptun se află în zodia Leu, planeta capată o cu totul altă conotație, deși baza este aceeași, sensul general fiind îmbrăcat însă în noblețe, trezind calitățile divine ce vor completa cu bunătate absolută idealurile spirituale.

Neptun, numit adesea „planeta viselor”, este cunoscut pentru modul în care ne influențează imaginația și intuiția. Acesta poate aduce inspirație, dar și confuzie în funcție de poziția sa în horoscop. Mai mult decât atât, influența sa asupra fiecărui semn zodiacal poate varia, oferind nuanțe unice interpretării astrologice. Dacă ești curios să afli cum se manifestă Neptun în fiecare semn zodiacal, te invit să consulți Neptun în semnele zodiacale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.