Interpretare vis în care vezi morminte sau gropi deschise în cimitir

2
18674
Interpretare vis in care vezi morminte sau gropi deschise in cimitir

Interpretarea visului în care vezi morminte sau gropi deschise în cimitir duce cu gândul mai degrabă la necazuri, păreri sumbre și sentimente de tristețe. Totuși, ca și semnificație generală, cimitirul sugerează mai degrabă reînnoirea unui lucru sau a unei persoane.

Atunci când în vis treci printr-un cimitir este un semn de schimbare, de înlocuire a vechiului cu noul. În același timp, mai simbolizează și o schimbare din temelii. Mormintele sunt semne de boli și necazuri, mai ales atunci când stai să te uiți la ele în cimitir.

Într-un astfel de vis este important să îți aduci aminte cât mai multe detalii legate de morminte, fie ele deschise sau nu, pot să apară nume de persoane pe ele sau poze, pot să fie cu flori sau neîngrijite sau pot să fie goale.

Fiecare din aceste aspecte sugerează o etapă intermediară în procesul lung de schimbare pe care îl traversezi tu personal. Dacă vei vedea în vis vreun mormânt deschis și gol înseamnă speranțe deșarte în legătură cu ceea ce ți-ai propus ori în legătură cu o anumită latură a vieții.

morminte deschise

Dacă în vis vei vedea morminte frumos îngrijite este un semn de reușite, însă va fi nevoie și de aportul tău însemnat în acest sens, nu vor veni peste tine bucuriile doar stând de pomana.

Dacă vezi un nume scris pe un mormânt atunci se poate că vei primi o veste de la cineva aflat în departare.

Morminte neîngrijite și fără flori simbolizează griji zilnice, stări de amărăciune, vești proaste și chiar boală. Din altă perspectivă, mormintele apărute în vis pot semnifica și regrete îngropate, sentimente avute o dată față de cineva pe care acum le îngropi în uitare, renunțare la o parte a vieții tale prin încercarea de a o da uitării. De regulă, în astfel de scenariu sunt implicate și alte persoane cu care ai avut de-a face în trecut și a căror experiență neplăcută vrei să o uiți.

Poate să fie și amintirea unei iubite, de exemplu, asta în cazul în care îți apar niște trandafiri pe mormânt. În această ordine de idei, mormintele deschise și goale reprezintă speranțele neîmplinite, fie că sunt materiale sau afective, iar mormintele închise reprezintă în general experiențe trecute, mai mult sau mai puțin plăcute, avute pe cont propriu sau împreună cu alte persoane.

Citește și:  Interpretare vis în care ești într-o bibliotecă plină cu panze de păianjen

Întreg peisajul însă este un simbol al trecerii, al schimbării, al unei tranziții de la un stadiu mental sau biologic la alt stadiu, de regulă unul înnoit, curat sau bazat pe alte repere morale sau materiale.

Deși sentimentul este trist de cele mai multe ori în vis, asta nu înseamnă că are legătură cu moartea propriu-zisă, nu trebuie înțeles ca un deces, ci mai degrabă ca o schimbare în bine. De cele mai multe ori, nu ne plac schimbările, suntem chiar refractari la asemenea fenomene.

mormant deschis

Tocmai privind din această perspectivă, poți înțelege de unde apare sentimentul de tristețe. Este doar părerea de rău după un mod de a trăi, după un lucru sau față de niște persoane lângă care ai trăit. Și este normal să fie așa, orice schimbare aduce după sine și nostalgii.

Visul în care apar morminte sau gropi deschise poate avea semnificații complexe și poate fi influențat de o varietate de factori, inclusiv credințele culturale, experiențele de viață și evenimentele recente.

În unele culturi, de exemplu, a visa despre morminte poate fi considerat un semn bun, indicând renaștere sau o nouă început. În alte culturi, acest tip de vis poate fi un avertisment sau poate simboliza anxietate și temeri ascunse.

O altă interpretare interesantă este legătura cu sentimentele refulate sau cu situații nerezolvate. Dacă ai visat despre aceste subiecte și încerci să înțelegi ce ar putea însemna, poate fi de ajutor să consulți și articolul nostru despre interpretarea visului în care apare dezgropa. Acesta poate oferi o perspectivă mai detaliată și te poate ajuta să înțelegi mai bine ce încearcă subconștientul tău să îți comunice.

2 COMENTARII

  1. Asa deci… mi se intimpla sa am un vis care se repeta si nu reusesc sa inteleg ce inseamna.
    visez ca merg la cimitir sa gasesc mormintul fetei mele desi ea este in viata.sint imbracata cu haine inchise la culoare si foarte jerpelite murdare si sint desculta.cimitirul este foarte mare..mai multe ciimpii este noapte dar eu reusesc sa vad foarte bine.ca intr-un film alb negru copacii crucile totul in jur e negru..si simt o mare o foarte mare greutate si suparare in mine jale si pling a disperare.intr-un timp ajung intr-o partea cimitirului unde sint copii(aicieun loc in culori,real) si se joaca fetite imbracate in roz si baietei in albastru..nu sint prea mici in jur de 4 5 anisori.pe o banca este si o femeie care se uita la copii…ca o protectoare,vorbeste cu alte femei dar eu nu le vad s le spune acestora ca de cind vin la mormint s-a schimbat mormintuleu ascult si plec mai departe (devine din nou totul inchis),la un moment dat este o carare in jos intentia mea este de a merge pe acel drum dar ma regasesc ca merg pe un alt drum in sus un mic deal.merg ce merg ajung la un mormint (si asta este real) este o fetita ce seamana cu a mea dar nu este ea,este moarta dar eu o vad ca si cum ar fi vie,este un un loc putin mai mult luminat decit restul.este un loc ca un stilp si fetita e ghemuita cu genunchi la gura…. ma vede si imi zimbeste,la rindul meu ii zimbesc si eu dupa care imi vad de drum in supararea si jalea mea dupa care intr-un final ajung la mormintul cautat stiam ca este acela, deasupra mormintului e negru totul ofilit nu am flori dar simt ca prezenta mea face ca mormintul sa fie ingrijit si nu uitat ca si cum prezenta mea ar fi unicul singurul lucru bun pe acel in timp ce sint in fata mormintului aud o voce si-mi spune ca ea este al 13 stilp aleasa….dar de ce este fetita amea printre cele alese nu inteleg….. ce jelesc mai mult inr-un final plec,ma uit mereu inapoi inspre mormint e sigura ca ma intorc mereu si mereu ca sa o gasec…greutatea si supararea nu-mi dispare niciodata si asa ma trezesc si o simt la fiecare pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.