Semnificația horoscopului natal

0
398
Semnificatia horoscopului natal

Horoscopul natal reprezintă, mai exact, harta astrală în momentul nașterii, adică alinierea astrelor și modul în care acestea sunt dispuse în relații și conjuncții, precum și poziționarea în cer a anumitor semne zodiacale.

Horoscopul natal, adesea numit și „harta natală”, este o radiografie cosmică a cerului în momentul nașterii tale. Acesta servește drept ghid, arătând direcțiile principale ale vieții tale și punctele tale forte sau provocările cu care te poți confrunta.

Pe un cerc care reprezintă astrograma noastră natală avem atât descendentul cât și ascendentul, ceea ce semnifică faptul că nu numai semnul zodiacal sub care ne-am născut are un efect deosebit asupra vieții noastre, ci și celelalte semne.

Poate v-ați întrebat de multe ori de ce unele persoane prezintă mai multe trăsături ale zodiei Fecioară decât cele ale zodiei lor de bază, de exemplu, Balanță. Acest lucru se datorează faptului că persoana respectivă are, probabil, ascendentul în Fecioară, iar după adolescență, acesta începe să se manifeste mult mai pronunțat, iar, desigur, păstrează și trăsăturile de bază care o definesc ca și Balanță, dar caracterul său va fi mai pregnant în primul semn menționat.

Înțelegerea horoscopului natal ne ajută să înțelegem de ce suntem atât de diferiți unii față de alții, chiar dacă luăm în considerare un număr mare de oameni născuți în aceeași zodie, și să înțelegem de ce suntem asemănători în anumite aspecte cu cei născuți sub semne zodiacale opuse.

Așa cum am explicat în alte articole, mai ales cele legate de influența astrelor asupra noastră, putem înțelege ușor de ce Venus ne oferă o stare de armonie și tandrețe, chiar dacă nu este guvernatorul zodiei noastre, și de ce mărețul Neptun ne face să fim atât de sensibili, marinimoși sau plini de taine.

Înțelegerea horoscopului natal va avea în cele din urmă o importanță deosebită pentru noi, mai ales atunci când vorbim despre definirea planurilor noastre de viață.

Dacă, de exemplu, cineva are planeta Jupiter activată în casa muncii și nu este guvernat de acest astru și nici nu primește influențe de la el, vom realiza că, de fapt, Jupiter pune accentul pe viața noastră profesională și pe toate realizările noastre, oferindu-ne mai multe șanse de reușită, mai mult optimism, mai mult altruism și putere de muncă.

Citește și:  Uranus în relație cu Neptun

Horoscop natal

Astfel, putem spune că atunci când începem interpretarea unei astrograme, mai ales dacă suntem începători, trebuie să ținem seama de o serie de criterii pentru a putea urma calea corectă și, desigur, pentru a ajunge la rezultate potrivite.

Avem o anumită ordine impusă pentru a evita erorile și pentru a ne da seama de importanța și valoarea lucrurilor: în primul rând, când începem, vom studia fiecare planetă din cadrul zodiacului, cu accent pe Luna și Soarele, care au o importanță mai mare.

În plus, Soarele și Luna trebuie studiate și în relație cu restul planetelor, cât și individual, iar astrele care se află în pozițiile de exaltare și în domiciliu vor fi la fel de importante, însă ele trebuie să fie mult mai atent studiate.

Un alt pas care urmează în interpretarea unei astrograme este cel în care se determină pozițiile caselor, pornind mai întâi de la ascendent și ajungând la Mijlocul Cerului, deci la descendent. Tot aici va trebui să fim mult mai atenți cu casele activate, adică cele care au deja planete în ele, și să încercăm să stabilim relațiile dintre acestea și să vedem influența fiecăruia.

Chiar dacă nu le știți pe de rost, va trebui să vă dați seama destul de bine și ușor deoarece simbolurile se conservă. În plus, veți găsi pe site-urile specializate semnificația fiecărei poziții. Un alt pas pe care trebuie să-l facem în interpretarea unei astrograme natale este și acela de a determina poziția fiecărui astru în case, acordând o importanță mult mai mare astrelor care se află în casele I, X, VII și IV.

Apoi vom studia toate aspectele care se formează între planete și în cele din urmă ne putem raporta și la zodii. Desigur că un astrolog cu experiență va putea foarte ușor să facă interpretarea unei astrograme și va putea adăuga toate detaliile necesare, însă pentru începători este suficient să ne oprim asupra acestor aspecte.

Astrele și casele în care se află acestea în momentul nașterii tale pot oferi indicii despre personalitatea ta, aspirațiile și chiar despre relațiile cu ceilalți. Prin înțelegerea acestor influențe, poți să-ți navighezi viața cu mai multă claritate și să faci alegeri mai în cunoștință de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.