Doua tipuri distincte de zodiac: tropic și sideral

0
772
Doua tipuri distincte de zodiac tropic si sideral

În astrologie putem întâlni foarte multe tipuri de zodii, totuși fiecare are un punct comun cu celălalt și chiar dacă nu le putem confunda cu ușurință, putem să fim induși în eroare de către caracteristicile lor. Ceea ce trebuie să știm cu toții foarte mult este faptul că două feluri distincte de zodiac, care se referă la mai mult decât simplele clasificări chinezești sau occidentale, hinduse ori cabalistice, sunt zodiacul tropical și zodiacul sideral.

Chiar dacă mulți sunt familiarizați cu zodiacul tropic, utilizat în mod predominant în astrologia occidentală, zodiacul sideral este mai puțin cunoscut în rândul publicului larg. Această formă, bazată pe poziția reală a constelațiilor pe cer, este esențială în astrologia vedică, având rădăcini adânci în tradițiile vechi ale Indiei. Ambii au o istorie și o relevanță distinctă, subliniind faptul că astrologia este un câmp vast și diversificat.

Deși ambele tipuri de zodiac sunt bazate pe ciclul anual al Soarelui și pe traseul său aparent pe cer, fiecare are propriile particularități. Zodiacul tropic este centrat pe schimbarea anotimpurilor, în timp ce zodiacul sideral se aliniază cu pozițiile reale ale constelațiilor. Aceasta duce la variații în datele de naștere asociate fiecărui semn zodiacal.

Zodiacul tropical se referă strict la un semn zodiacal și nu trebuie confundat cu o altă clasificare, iar zodiacul tropical se referă mai exact la constelația care dă forma unui semn zodiacal, deci la întreaga sumă a stelelor care stau sub semnul zodiei cu pricina, fiind mult mai complexă.

Aceste lucruri nu trebuie confundate, întrucât ele pot provoca adevărate probleme în interpretări, așa cum și dacă spunem că o persoană este zodia Pești, deși de fapt ea s-a născut sub constelația zodiei Pești, având astfel la momentul respectiv Soarele în zodia sa.

zodiacul tropic

Zodiacul tropic și cel sideral sunt lesne de confundat deoarece ele poartă nume comune, având în vedere că constelațiile sunt numite după zodii și invers, producându-se un fel de reciprocitate. Astfel, putem spune că zodiacul constelațiilor este cel sideral, care face referire la cer, iar zodiacul zodiilor sau al semnelor zodiacale este zodiacul tropic.

Citește și:  Secretele planetei Mercur – interpretare astrologică

Zodiacul sideral poate să fie văzut pe cer, el fiind constituit din douăsprezece constelații care au fiecare forma și conținutul său, iar zodiacul tropic este zodiacul care însumează semnele astrologice, deci zodiile cuprinse în număr de 12, cuprinse în cadrul horoscopului, iar ele sunt considerate a fi egale în cadrul unui cerc reprezentat prin astrograma.

Totodată, aceste zodii au timpi egali, deoarece Soarele este cel care trece prin ele, pornind de la echinocțiul ce are loc primăvara și sfârșindu-se la următorul echinocțiu ce va avea loc cu un an mai târziu, motiv pentru care vom vedea că întotdeauna zodia Berbec este prima menționată în orice horoscop, fie el simplu sau generalist, ori realizat profesional perfect. Totuși, cel mai utilizat dintre cele două tipuri de zodii este desigur cel tropic, chiar dacă foarte puțini astrologi optează pentru cel sideral, dorind să lucreze numai cu constelațiile.

Zodiacul sideral

Ceea ce putem spune cu tărie este că zodiacul tropic urmează celui sideral și nu invers, deoarece înainte de toate au fost descoperite constelațiile și numite astfel, fiecare zodie în parte fiind numai transpunerea în plan terestru a ceea ce înseamnă adunare stelară.

Nu putem însă să punem în discuție calitatea sau puterea de interpretare ori aportul pe care îl aduc fiecare în parte, deoarece înainte de toate se pare că zodiacul reprezintă o nevoie, iar atât cel sideral, cât și cel tropic nu fac decât să se completeze reciproc sau cel puțin să se definească fiecare în parte, totuși oglindindu-se în sine și unul în celălalt.

Vom vorbi cu siguranță mai multe despre fiecare zodiac în parte, chiar dacă noi vom utiliza pe parcursul secțiunii de astrologie cel mai mult zodiacul tropical fiind cel mai accesibil pentru majoritatea și pentru o înțelegere de comun acord împărtășită între semeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.