Activarea sectoarelor astrologice în interpretarea astrogramei natale

0
184
Sectoare astrologice

În cadrul unui articol precedent care ne vorbea despre activarea emisferelor pentru interpretarea astrogramei natale, am menționat că axa care definește Ascendentul și Descendentul, deci axa orizontului, cât și cea care delimitează Mijlocul Cerului și Fundul Cerului, implicit axa meridianului, împart astrograma în câte două emisfere dacă ele sunt conturate separat.

Însă o astrogramă completă înseamnă așezarea în același cerc a ambelor axe, care în cele din urmă dau naștere unor sectoare. Vom observa că acestea sunt în număr de patru, fiecare având la rândul lor trei case astrologice.

Conexiunile astrale dintre planete și sectoarele astrologice oferă indicii valoroase despre potențialul și provocările individuale. Când observăm tranzitele planetelor prin diferite sectoare, descoperim influența cosmică ce ne modelează trăirile și deciziile.

Cu cât un sector este mai aglomerat și mai activ, cu atât el va avea o importanță mai mare în viața individului, iar acela îi va marca existența, gândirea, personalitatea, relațiile cu cei din jur și tot ceea ce înseamnă viața sa. Desigur, combinațiile sunt foarte multe și nu trebuie să ne așteptăm ca acestea să fie fixe, variatiile fiind foarte mari. Vom vedea în continuare ce anume înseamnă fiecare sector astrologic și ce reprezintă el, cum poate afecta sau modifica viața nativului, cât și cum conturează personalitatea.

Activarea sectoarelor astrologice

Sectorul de Nord – Est reprezintă casele de la I la III, iar când acesta este cel mai aglomerat, fiind în cele din urmă și cel mai activat, el va oferi individului în discuție un caracter foarte intens, cu o viață interioară foarte bogată, o gândire complexă, un spirit rebel, incapacitatea de a se afla sub conducerea cuiva, dar și o putere inimaginabilă de a se conduce singur în viață, siguranță de sine, împlinire personală.

Cei care vor avea majoritatea planetelor în casele I, II și III, respectiv în sectorul de Nord-Est al astrogramei natale vor fi mereu pe propriile forțe, se vor descurca singuri în viață și nu pentru că nu vor avea de la cine să primească sprijin, ci pentru că vor dori să reușească singuri să ajungă la succes, la faimă și împlinire sufletească, nu vor accepta ajutor de la nimeni, având o individualitate foarte pronunțată, un spirit rebel, conducându-se după principiul că experiența învață, binele și răul trebuie încercate.

Totuși, nativii din această categorie pot cădea și în cealaltă extremă și anume pot deveni izolați, incapabili de a avea prieteni sau de a socializa cu cineva, vor fi mereu egoiști și mult prea concentrați pe propria persoană.

Sectorul de Nord – Vest reprezintă casele de la IV până la VI, iar acestea vor contura o personalitate foarte vulnerabilă, sensibilitate la suferința celor din jur, empatie supremă pentru cei dragi, o interiorizare frumoasă, cu relații foarte plăcute în general, putere de socializare impresionantă, capacitate de a lega relații pe viață, sincere. Veti observa dupa explicarea tuturor caselor, sectoarelor si a diagramelor, ca este foarte simplu de interpretat o astrograma, deoarece in cele din urma totul se rezuma la anumite simboluri.

Legat de sectorul de Nord – Vest mai trebuie precizat că persoana care are o mare aglomerare de planete activate aici nu are teluri prea mari, nu urmărește să obțină legături înalte sau funcții sus puse, foarte rar se pretează la activități înălțătoare, însă atunci când dorește să facă ceva sublim, o va face cu mult tact și se va face observat destul de bine. Totuși, în funcție de planetele care se activează aici, individul poate deveni banal, superficial, mult prea strâns de relațiile cu cei din jur, dependent de ei, cu o stimă față de sine scăzută.

Citește și:  Descendent în Leu

Sectorul de Sud – Vest, cel care are casele de la VII până la IX, arată de regulă un caracter cu o putere deosebită de a-i ajuta și pe cei din jur. Nativii care au foarte multe planete în această zonă se implică foarte mult în viața celor dragi, iau mereu măsuri ca să le fie bine acestora, își creează tot felul de legături cu cei din jur, iar existența sa este nulă dacă trăiește singur, nu poate să existe decât în preajma celorlalți, implicându-se atât în viața lor cât și în sufletul lor și trăirile lor aparte.

Nativii de acest tip pot ajunge din păcate să fie mult prea dependenți, mult prea legați de cei din jur, nu vor mai putea trăi la un moment dat în viață fără o persoană anume sau fără un grup cu care s-au învățat foarte mult. Isi vor fixa intreaga viata si intreaga existenta in functie de nevoile celor din jur, in functie de ceea ce ei gandesc, nu vor avea individualitate.

Activarea sectoarelor astrologice1

Sectorul de Sud – Est, cel care reprezintă casele de la X până la XII, conturează de regulă un caracter foarte puternic, mereu pus pe acțiune, stăpânit de dorința de a-i ajuta pe cei din jur, un individ căruia îi place foarte mult să se implice în viața celor din jur, care are și o siguranță deplină, o forță interioară de invidiat.

Nativii care au cele mai multe planete în acest sector au idei proprii, nu vor fi niciodată manipulați, își urmează planurile până la îndeplinire, cât și visele până le văd realizate, în plus îi susțin și pe cei din jur să facă același lucru, dorind ca toată lumea să se facă observată.

Chiar dacă nu putem trasa reguli fixe în ceea ce înseamnă activarea sectoarelor astrologice în interpretarea astrogramei natale, ele au un rol bine definit, mai ales pentru că determină laturile cele mai fine ale individului, tot ceea ce înseamnă contact social, rolul sau în societate și în viața proprie, cât și felul în care va acționa pentru propria sa existență. Este importantă această parte a astrogramei deoarece fără ea nu poate fi realizată o hartă astrologică propriu-zisă.

Fiecare sector astrologic reprezintă o zonă specifică a vieții noastre, de la carieră și relații până la transformare personală și spirit. Înțelegerea profunda a acestor sectoare te ajută să navighezi mai bine prin complexitatea destinului tău astral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.