Astrologia ezoterica

0
429
Astrologia ezoterica

Astrologia ezoterica sau “astrologia sufletului” este una dintre ramurile astrologiei care pune accentul, dupa cum insasi cea de a doua denumire sugereaza, pe partea spirituala. Aceasta ramura a astrologiei nu este una foarte frecvent studiata, bazele sale fiind puse de catre scriitoarea Alice Bailey in lucrarea “Astrologia ezoterica”, care face parte dintr-un tratat complex intitulat “Tratat asupra celor 7 raze”.

Astrologia ezoterica este strans legata de activitatea scriitoarei mentionate anterior. Alice Bailey s-a nascut la data de 16 iunie 1880 si a revolutionat astrologia ca stiinta prin scrierile sale teosofice, printre care se numara si lucrarea mentionata anterior. In aceasta opera, precum si in alte scrieri ale caror teme trateaza ezoterismul, Alice Bailey a pornit de la teoria conform careia intre spirit si astre exista o conexiune foarte puternica, iar evenimentele care se petrec la nivel celest influenteaza nu doar evenimentele care se petrec la nivelul teluric, caracteristicile unui individ sau evolutia acestuia, ci si spiritul sau.

In acest fel, se poate spune ca astrologia traditionala a fost revolutionata prin introducerea unor noi concepte si teorii, astfel inca astrologia a inceput sa fie perceputa in mod diferit fata de persoanele care pun accentul pe spiritualitate. Astrologia ezoterica este ramura cea mai diferita a acestei stiinte chiar daca elementele sale sunt aceleasi ca si in cazul altor tipuri de astrologie (zodiac, planete, astrograma, etc.). Insa, chiar daca elementele sunt identice, simbolistica acestora este diferita in sensul ca, daca in cazul altor tipuri de astrologie semnificatia lor era era legata de evenimentele telurice, lumesti, in cazul astrologiei ezoterice aceste elemente primesc o semnificatie spirituala.

De asemenea, astrologia ezoterica este axata si pe studiul personalitatii iar scopul astrologiei este acela de a gasi barierele si problemele de personalitate ale unui individ cum ar fi instabilitatea psihica sau gandirea negativa, care ar putea duce la o interpretare gresita a spiritualitatii. In acest sens, astrologia ezoterica isi propune sa gaseasca o cale de comuniune pentru suflet, trup si minte.

Citește și:  Compatibilitatile zodiei Balanta cu toate zodiile

Revenind la semnificatia elementelor astrologiei ezoterice, ascendentul este unul dintre cele mai importante si are chiar o semnificatie mai puternica decat semnul zodiacal in sine. Daca in astrologia traditionala ascendentul este cel care imprima anumite caracteristici personalitatii unui individ, pentru astrologia ezoterica ascendentul este cheia catre descifrarea sufletului. Cu toate acestea, cele doua semnificatii se influenteaza reciproc deoarece, daca in astrologia traditionala ascendentul ofera informatii despre caracteristicile unui individ, astrologia ezoterica le transforma in caracteristici ale sufletului acestuia, oferind o directiva clara a evolutiei din punct de vedere spiritual.

Astrologia ezoterica poate fi abordata de catre orice astrolog, chiar si de catre unul mai putin initiat avand in vedere ca nu este deloc o ramura complicata ci, din contra, este o ramura foarte interesanta a astrologiei care ofera o intelegere pe deplin a individului si a evolutiei acestuia atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere spiritual. In prezent, din ce in ce mai multe persoane se alfa intr-o lupta permanenta in incercarea de a se redescoperi din punct de vedere spiritual. Daca astrologia traditionala le ofera informatii pe care deja le cunosc in mare parte sau ii ajuta doar sa isi rezolve problemele lumesti, astrologia ezoterica este cea care le ofera rapsunsurile la problemele spirituale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.