Ce facem când Mercur este retrograd?

0
192
Mercur este retrograd

Mercur este retrograd de trei ori pe an, intrând în această  mișcare pentru câte circa trei săptămâni la fiecare perioadă de mișcare. Mercur retrograd înseamnă că se mișcă în sensul lui invers, însă specialiștii sunt de părere că aceasta este o simplă iluzie optică, pentru simplul fapt că mișcarea sa în cadrul Sistemului Solar rămâne practic aceeași, urmându-și sensul normal.

Mercur este planeta gândirii și a percepției, a comunicării, a modului de exprimare și ea procesează informațiile, reprezentând modul în care se comunică, fie că e prin intermediul comerțului, prin intermediul transporturilor, a poștei, internetului, educației sau pur și simplu de la o persoană la alta. Mercur nu se rezumă la simplul fapt de a comunica prin puterea cuvântului, este mult mai complex decât atât, el marcând toate formele de interacțiune umană, atât fizice cât și raționale.

Astfel putem spune că Mercur guvernează mai ales oamenii care lucrează în domenii precum cele menționate anterior, mai ales pe cei care sunt nevoiți să-și folosească intelectul la locul lor de muncă, iar aici avem oratorii, artiștii, scriitorii, muzicienii, criticii, profesorii, comentatorii, hoții, călătorii etc.

Mercur retrograd înseamnă că pot apărea anumite neînțelegeri la nivelul comunicării, aceasta putând fi întreruptă ori chiar întârziată, iar de cele mai multe ori consecințele sunt: probleme pe căile de comunicare, necazuri cu mobilul, cu calculatoarele, negocieri eșuate, întârzieri de trenuri, de autobuze, pierderi de mijloace de transport în comun și multe altele care se încadrează în această sferă.

Toate acestea au loc din cauza faptului că foarte multe informații nu sunt preluate corespunzător ori, mai rău, sunt înțelese anapoda, în fel total eronat, care nici nu ar trebui să intre în discuție, sau pur și simplu sunt ignorate.

Mercur retrograd poate să afecteze desigur în primul rând oamenii, având în vedere că aceștia depind de locul pe care îl ocupă planeta pe harta lor natală, iar unele persoane de pildă, în perioadele acestea considerate a fi nefaste ale lui Mercur, sunt chiar într-un plin succes, fără să întâmpine vreo problemă, deoarece planeta este bine aspectată în astrograma lor natală.

Atunci când Mercur este retrograd este foarte indicat să nu se ia decizii pripite, care au o mare importanță, acestea ar fi mai bine să le lăsați pe altă dată, mai bine aspectată. Nu trebuie să faceți hotărâri prea mari deoarece e posibil ca ele să fie lipsite de informarea necesară în prealabil, e posibil să lipsească tactul și spiritul de gândire prolific.

Citește și:  Luna în relație cu Venus

Claritatea minții se poate să fie la cote maxime și puterea ei de asemenea, iar din această cauză va trebui să stați deoparte, să vă vedeți de activitățile de rutină, să nu participați la concursuri sau la evenimente importante, nu achiziționați obiecte prea scumpe care țin de sfera lui Mercur, de exemplu cărțile, mașinile, calculatoarele, telefoanele și cel mai important este să nu semnați niciun contract și cu atât mai mult să nu luați vreo decizie de a vă căsători.

Când Mercur este retrograd trebuie să fiți foarte atenți la detalii, să fiți sceptici, să analizați foarte bine toate situațiile, să vă concentrați la cote maxime asupra problemelor, să lăsați timp mai lung pentru demararea unor proiecte, care ar fi posibil să întârzie, să aveți grijă de arhivele personale, atât în calculator cât și în agendă, să le faceți în dublu exemplar cel mai bine.

Iar dacă în această perioadă nefastă a lui Mercur, de exemplu intrați în discuții contradictorii cu persoanele din jurul dvs., cel mai bine este să vă gândiți că e pur și simplu o chestie de cauză și efect și că lumea nu are nimic cu voi, trecând mai departe fără a acumula energii negative.

Astfel cel mai bine este ca atunci când Mercur este retrograd să gândiți mai mult la ceea ce ai de făcut, să calculezi la rece totul, să reiei activități pe care le-ai inițiat în momentul în care Mercur era în funcționarea lui normală, să te revezi spre exemplu cu prietenii pe care nu i-ai mai întâlnit de ceva vreme, să recitești o carte veche, să revezi un film bun, să vizitezi locuri care ți-au plăcut la prima vedere. Fă orice din ceea ce ai mai făcut numai să nu inițiezi activități noi, deoarece sigur nu vor avea un rezultat tocmai bun.

Pe lângă influența sa asupra comunicării, Mercur retrograd poate avea, de asemenea, un impact subtil asupra intuiției noastre. Acesta este un moment în care universul ne îndeamnă să ne reevaluăm alegerile și să reflectăm asupra vieții noastre. Unii astrologi cred că este o perioadă propice pentru meditație și auto-descoperire.

În loc să vedem Mercur retrograd ca pe o perioadă plină de obstacole, putem să o privim ca pe o șansă de a intra în contact cu latura noastră interioară și de a ne alinia mai bine cu adevăratul nostru scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.