Elementele în astrologie

0
394
Elementele in astrologie

Elementele în astrologie au la bază exact stările zodiilor, precum și calitățile lor, având în vedere că acestea se pot clasifica după felul în care se află materia în natură la un moment dat. Așa cum am discutat și despre alte elemente sau cum am explicat în cadrul articolului „Semnele zodiacale văzute ca și atomii astrologiei”, fiecare simbol are o conotație aparte și trebuie luată în considerare, deoarece semnificația lui este esențială în interpretarea unei astrograme natale. Astfel, ne putem referi la elementele din astrologie ca fiind următoarele: Pământ, Foc, Apă și Aer.

Elementele, asemenea fundațiilor naturii, stau la baza astrologiei. Ele oferă indicii prețioase despre cum reacționăm în anumite situații, cum ne raportăm la lume și cum interacționăm cu ceilalți. Considerate adesea ca fiind forțele primare care ne modelează esența, ele ajută la descifrarea misterelor personalității noastre în contextul mai larg al universului.

Dincolo de zodiile specifice, elementele oferă o imagine mai generală a trăsăturilor comune pe care le împărtășesc anumite semne. De exemplu, semnele de foc tind să fie pasionale și dinamice, în timp ce semnele de apă sunt adesea sensibile și intuitive. A înțelege aceste asocieri ne poate ajuta să avem o perspectivă mai profundă asupra propriilor noastre trăsături și asupra modului în care ne raportăm la ceilalți.

Desigur, cum am discutat și pe parcursul altor articole, am putut observa că fiecărui element îi corespund câte trei zodii, iar acestea sunt dispuse în felul următor: pentru elementul Pământ avem zodiile Capricorn, Fecioara și Taur, pentru elementul Apă avem zodiile Pești, Rac și Scorpion, pentru elementul Aer avem zodiile Vărsător, Gemeni și Balanța, iar pentru elementul Foc avem zodiile Săgetător, Leu și Berbec. Așa cum și numele lor o spune, elementele sugerează starea naturală, deci Pământul reprezintă starea solidă, apa reprezintă starea lichidă, aerul reprezintă starea gazosă, iar focul reprezintă starea de plasmă.

astrologie

Totuși, simbolurile sunt mult mai adânci, deoarece aici avem numeroase straturi care pot da în cele din urmă adevărate calități nativilor și să nu uităm nici de toate combinațiile, care alcătuiesc în cele din urmă vibrațiile cosmice și plinul universal.

Pământul este, în acest sens, asociat cu nivelul terestru, fizic, cu tot ceea ce înseamnă material, palpabil, tangibil; apa este asociată cu stările psihice, emoționale, reprezentând un nivel mult mai ascuns, deci cel al spiritului, al interiorului nostru; aerul este asociat aici cu nivelul rațional, cu mintea, gândirea și capacitatea omului de a lua decizii, de a realiza lucruri și în cele din rău focul este asociat cu ființa umană, cu spiritul și cu cauzele omenirii.

Citește și:  Astrologia mundană

Zodiile care aparțin aceluiași semn sau aceluiași element au relații, în general, foarte bune; ei se vor înțelege bine deoarece au calități comune, plăceri comune, lucruri care le displac asemănătoare, același stil de viață și de a gândi sau acționa.

Semnele zodiacale care aparțin elementului Foc, deci Sagetator, Berbec și Leu au ca și caracteristică principală comună puterea de a lua decizii, de a intra în acțiune, de a face ceva, de a-i motiva pe alții și de a se pune în centrul atenției prin felul lor de a gândi, mereu plini de entuziasm și plini de energie, de viață. În plus, acești nativi reușesc mereu ceea ce își propun, deoarece au foarte multă perseverență.

Semnele zodiacale care aparțin elementului Pământ, implicit Fecioara, Capricornul și Taurul au de asemenea calități și trăsături comune; ei se vor deosebi de ceilalți printr-o educație foarte bună, dau mereu dovadă de bun simț, sunt persoane critice, care însă doresc multă comoditate de la viață, însă pentru a o obține, muncesc din greu și dau tot ce pot pentru a-și atinge scopurile.

astrolog

Semnele zodiacale care aparțin elementului Aer, deci Vărsătorul, Gemenii și Balanța, se vor manifesta mereu cu curiozitate pentru noi informații, vor fi extrem de prietenoși chiar și cu cei străini, se vor adapta foarte repede la orice mediu de viață sau la orice mediu social și vor avea o creativitate deosebită, deoarece cuvântul care îi definește cel mai bine este cu siguranță imaginația intelectuală; sunt capabili de creații geniale. Însă sunt și persoane altruiste, idealiste, dau mereu dovadă de bunătate, chiar dacă adesea pot fi radicale și cu idei fixe.

Semnele zodiacale care aparțin elementului Apă sunt cele mai sensibile ființe ale zodiacului; ei se vor manifesta mereu prin emoții exacerbate, vor fi buni cu cei din jur, având și o influență benefică în mai toate cazurile.

Mai au în plus și o trăsătură comună care se referă la faptul că nu au stabilitate, pot fi ușor influențați chiar dacă au o intuiție incredibilă. Acestea fiind spuse, vom intra pe parcursul altor articole de astrologie atât în esența elementelor astrologice, cât și în cea a semnelor zodiacale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.