Astrologia lunară

0
152
Astrologia lunara

Luna reprezintă unul dintre elementele de bază ale astrologiei, fapt care a dus la nașterea unei ramuri importante ale acestei științe și anume astrologia lunară. Încă din cele mai vechi timpuri s-a considerat că Luna este cel mai puternic astru, având o mare influență asupra naturii, cât și asupra corpului uman.

Astrologia lunară, bazată pe ciclurile lunii, oferă o perspectivă detaliată asupra influenței acesteia asupra emoțiilor, comportamentelor și evenimentelor noastre. De la luna nouă până la luna plină, fiecare fază aduce cu ea o serie de energii și tendințe unice. Înțelegerea acestor cicluri și a modului în care se potrivesc cu semnul tău zodiacal poate fi cheia pentru a naviga cu succes prin complexitățile vieții.

Deși Soarele este astrul care influențează în cea mai mare măsură Pământul, Luna are, de asemenea, o influență majoră. Încă de la formarea sa, Terra a stat sub influența acestor două mari corpuri cerești care ajută într-o foarte mare măsură la interpretarea astrologică.

Ce este interesant este că, deși cei doi astri se află într-o relație de opoziție, între aceștia există și o interesantă legătură, mai ales că Luna primește lumina de la Soare. Relația dintre Luna și Soare reprezintă unul dintre elementele de bază ale unei astrograme, cele două astre fiind reprezentative pentru conștientul și subconștientul uman, după cum afirmă Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice și unul dintre precursorii astrologiei psihologice.

După cum bine știți, Luna este satelitul natural al Pământului și este în același timp cel mai apropiat astru. Ciclurile Lunii și corelațiile acestora cu evenimentele care au loc la nivel terestru reprezintă fundamentul astrologiei lunare.

Ce este astrologia lunară?

Ce este astrologia lunara

Astrologia lunară are ca punct de plecare mișcarea Lunii față de Soare sau față de oricare alt astru important pentru astrologie. În acest fel, interpretarea astrologică este influențată de fazele lunare.

Poziția lunii se schimbă, aceasta fiind poziționată în Case și Semne zodiacale, Cercul Zodiacal fiind împărțit în 28 de domicilii ale Lunii, fiecare dintre acestea măsurând 12 grade 51 de minute și 26 de secunde. Domiciliul Lunii este în Semnul zodiacal al Racului, elementul său este apa, iar Casa guvernată este cea de a patra.

În Antichitate, mai exact în Roma antică, Luna era reprezentată de către zeița Diana – zeița vânătorii. Astrologia lunară este acea ramură a astrologiei care ne ajută să aflăm aspecte importante ale vieții interioare și modalitățile de îmbunătățire ale acesteia.

Luna se află în strânsă legătură cu sentimentele de dragoste, dar și cu cele materne. Persoanele „lunare” sunt caracterizate ca fiind foarte emotive, sau din contra, deloc emotive.

Dacă Soarele influențează conștientul, Luna influențează subconștientul uman. Ciclurile Lunii în astrologia lunară. Luna Nouă reprezintă prima fază a Lunii; în acest moment, Soarele și Luna se află în același unghi față de Semnul Zodiacal, de aceea Luna nu este vizibilă la început deoarece cele două corpuri cerești răsar în același timp. În astrologia lunară, această fază a lunii este perfectă pentru începerea unor noi activități, punerea în practică a unor noi idei.

Citește și:  Compatibilitățile pe toate planurile pentru zodia Balanță

Din punct de vedere astrologic, această primă fază a lunii este cea mai prolifică. Luna în creștere reprezintă cea de a doua fază a Lunii, distanța dintre Soare și Luna fiind de 90 de grade.

În această fază, Luna răsare la amiază și apune la miezul nopții, de aceea poate fi văzută pe cer în prima jumătate a nopții. Această fază a lunii influențează dezvoltarea individuală, fiind o perioadă favorabilă îndreptării atenției către lucrurile care există deja. Luna plină reprezintă cea de a treia fază.

În această etapă, Soarele se află într-o poziție opusă, fapt care îi permite să o lumineze complet. Luna plină poate fi văzută răsărind în partea de est în momentul în care Soarele apune.

Această etapă are o mare influență asupra emotivității, capacității de exprimare a sentimentelor, însă este și momentul propice pentru punerea în aplicare a unor idei mai vechi. Ultima fază, momentul în care Luna se află în descreștere, este momentul propice pentru reorganizarea ideilor.

astrologie lunara

În această fază, Luna și Soarele se află din nou la distanță de 90 de grade, Luna răsare la miezul nopții. Luna și Casele. Pentru astrologia lunară, poziția Lunii în case reprezintă un factor de referință.

Atunci când Luna se află în Casa I, individul înclină spre independență. Poziția Lunii în Casa a II-a coincide cu dorința de echilibru și căutarea unor valori personale. Luna în Casa a III-a reprezintă nevoia de comunicare, iar în casa a IV-a este reprezentativă pentru siguranța din sânul familiei.

Atunci când Luna se află în casa a V-a, nevoia de relaxare este evidentă, iar în casa a VI-a este reprezentativă pentru satisfacerea nevoilor de afecțiune sufletească.

Poziția în casa a VII-a simbolizează dorința de îmbunătățire a relațiilor interpersonale, iar atunci când Luna se află în casa a VIII-a aceasta va influența situația financiară. Luna în Casa a IX-a corespunde călătoriilor, iar atunci când se află în Casa a X-a eforturile creative și artistice ale unei persoane vor fi recunoscute.

Atunci când se află în Casele XI-XII Luna influențează sentimentele, relațiile cu persoanele iubite și granița dintre sine și lumea exterioară, reală. Harta natală sau astrograma natală cuprinde și o reliefare clară a poziției acestui astru important în momentul nașterii.

Așadar, astrologia lunară este foarte importantă pentru interpretarea vieții interioare a individului, pentru descoperirea subconștientului, a ritmului minții, a memoriei afective, dar și pentru deslușirea sentimentelor. Luna este cea care caracterizează instinctul matern, dar și trecutul fiecărui individ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.