Astrologie kabbalistică

0
461
Astrologie kabbalistica

Astrologia kabbalistică pornește desigur de la Kabbala, aceasta fiind cunoscută drept cartea de origine ebraică cu un conținut nu neapărat ocult, ci mai degrabă tainic, inaccesibil pentru cei mai puțin inițiați din punct de vedere spiritual, fiind destinată doar oamenilor învățați care doresc să pătrundă în misterele marilor învățături și ale simbolisticii naturale și cosmice, ridicate la rang de artă.

Astrologia Kabbalistică, având rădăcini în învățăturile mistice evreiești, oferă un unghi unic de abordare a influențelor cosmice. Aceasta nu doar analizează pozițiile planetare, ci și semnificația spirituală și karmică a acestora.

Ea se referă mai exact la o viziune asupra întregului cosmos din perspectiva ocultistilor kabbaliști.

Ocultiștii kabbaliști se concentrează mai mult pe aspectul spiritual, chiar dacă astrologia implică și anumite puncte fixe, ei pun accentul pe ideea că religiile sau cultele religioase ale omului nu trebuie să implice neapărat o divinitate sau o zeitate, ci pot fi îndreptate și către anumite principii independente de o entitate superioară.

Astrologia kabbalistică implică în primul rând o ordine cosmică foarte bine structurată, reflectată în întregul univers, putând să abordeze și teoria predestinării.

De asemenea, în teoriile kabbaliștilor, Biblia sau Sfânta Scriptură este văzută ca o mică parte din ceea ce cuprinde cartea Kabbala, fiind practic un mesaj esoteric transmis la nivelul gândirii umane simple, pentru a fi înțeles de oamenii din vremurile de demult, punând accentul pe mesajul divin.

Kabbala

Chiar dacă este incorect să asociezi termenul de astrologie cu cel de Kabbala, totuși, putem face o legătură cu o explicație mai mult sau mai puțin mistică. Astfel, astrologia kabbalistică se ocupă mai mult cu studiul spiritual al lumii, centrat pe ideea de profunzime, meditație și taine interioare ale ceea ce înseamnă spirit uman.

Citește și:  Planetele în casa a XII-a

Diferența dintre kabbala și planetele din astrologia occidentală nu este foarte mare, având în vedere că în trecut erau cunoscute numai șapte planete, iar în prezent tot ceea ce s-a descoperit a fost adăugat la explicațiile misticilor. Pe de o parte, putem afirma că astrologia kabbalistică reprezintă un întreg sistem, deoarece ea asociază literele din alfabetul ebraic fiecărei zile dintr-o lună, acestea fiind simboluri foarte puternice, cu o istorie bogată.

De aici putem deschide discuția către o întreagă bază de percepție și putem trasa multe coordonate simbolice. Totuși, pe de altă parte, având în vedere complexitatea acestui tip de astrologie, nu putem decât să o acceptăm fără rezerve în toată splendoarea sa simbolică și, în cele din urmă, să o recunoaștem ca o știință unică și distinctă.

Astrologia kabbalistică nu face altceva decât să aducă și mai multe răspunsuri la tot ceea ce noi, oamenii de rând, pasionați sau nu de astrologie, reușim să percepem la cel mai înalt nivel.

Multe tradiții văd astrologia ca pe un instrument de prezicere, dar astrologia kabbalistică se concentrează mai mult pe înțelegerea rolului sufletului și a misiunii sale în această viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.