Zodii si planete – influenta planetelor asupra zodiilor

1
1580
Zodii si planete

In momentul nasterii fiecarui individ, planetele si toate celelalte elemente ale Sistemului Solar ocupa o anumita pozitie. Dupa cum multe persoane stiu deja acest lucru, fiecare semn zodiacal este guvernat de o anumita planeta. Insa v-ati intrebat vreodata cum influenteaza planeta respectiva evolutia persoanei in sine? In randurile care urmeaza vom dezbate subiectul zodii si planete si vom observa modul in care planetele influenteaza fiecare semn zodiacal in parte. Rolul si modul in care pozitia planetelor influenteaza evenimentele care au loc la nivel terestru din punct de vedere astrologic difera de interpretarea data la nivel astronomic.

Planetele au reprezentat un adevarat mister si o sursa inepuizabila de informatii pentru cercetatori inca din cele mai vechi timpuri. De exemplu, pentru astrologii antici, pozitia planetelor reprezenta vointa zeilor, avand o influenta directa asupra naturii si asupra evenimentelor care au loc in viata oamenilor. Metodele folosite de astrologia moderna pentru deslusirea tuturor misterelor legate de pozitia planetelor si influenta asupra semnelor zodiacale au evoluat foarte mult.

planete

Din punctul de vedere al astrologiei moderne, planetele nu influenteaza doar evenimentele care se petrec la nivel teluric ci si personalitatea fiecarui individ. Mai mult decat atat, numerosi astrologi sunt de parere ca intelesul astrologiei in sine este oferit chiar de catre planete. Dupa cum am mentionat si la inceputul acestui articol, in momentul in care ne nastem se formeaza o harta natala.

Aceasta prezinta pozitia planetelor, a Lunii si a Soarelui in diferitele Case astrologice. Pozitia planetelor si miscarea acestora influenteaza semnul zodiacal din diferite puncte de vedere. Tot la inceputul acestui articol am mentionat ca zodiile sunt guvernate de catre o planeta care primeste denumirea de “planeta guvernanta” sau “guvernator”. In acelasi timp, planeta respectiva, in functie de pozitia va, va avea o mai mare sau mica influenta si asupra altor semne zodiacale.

Doi dintre termenii care arata pozitia planetelor sunt “domiciliu” si “exaltare”. Se spune ca o planeta se afla “in casa” sau “in domiciliu” atunci cand se afla in semnul zodiacal pe care il guverneaza. Atunci cand o planeta se afla in semnul opus celui pe care il guverneaza, se spune ca este in “exil”, avand o influenta mai slaba. In randurile care urmeaza vom prezenta pe scurt influenta fiecarei planete in parte.

Soarele

Soarele

Desi Soarele nu este o planeta in adevaratul sens al cuvantului, locul sau in interpretarea astrogramei natale este foarte important. Se spune ca Soarele este cel care ofera viata Terrei, fiecare element de pe planeta noastra fiind direct influentat de activitatea Soarelui. Harta natala a semnului zodiacal este realizata in functie de pozitia Soarelui in diversele constelatii zodiacale in momentul nasterii.

Soarele influenteaza personalitatea si comportamentul unei persoane, avand o influenta pozitiva. Mai mult decat atat, Soarele influenteaza mai mult persoanele de sex masculin, iar in privinta celor de sex feminin, Soarele influenteaza relatiile cu cei dintai. Atunci cand Soarele se afla intr-o pozitie favorabila semnului zodiacal, nativii vor fi mult mai puternici si mai increzatori in fortele proprii. Soarele este planeta guvernatoare pentru zodia Leu si nu este de mirare avand in vedere faptul ca acest semn zodiacal este cel mai puternic si cel mai stralucitor. Nativii acestei zodii sunt orgoliosi, puternici, plini de demnitate si eleganta.

Citește și:  Cristale norocoase pentru zodia Pesti

Luna

Luna

Ca si Soarele, pozitia Lunii in astrograma are un rol foarte important din punctul de vedere al intepretarilor astrologice. Se spune ca pozitia Lunii influenteaza starea de spirit, emotiile si instinctul matern, spre deosebire de Soare care influenteaza instinctul patern. Luna este guvernanta zodiei Rac.

Planeta Mercur

Planeta Mercur

Planeta Mercur, guvernanta zodiilor Gemeni si Fecioara, este cea care influenteaza relatiile personale si sociale avand un mare impact asupra aspectului comunicational. Influenteaza abilitatile de comunicare atat verbale, cat si scrise, precum si abilitatile de negociere. Atunci cand planeta Mercur are o pozitie dominanta pentru harta natala a unui individ, acesta va detine abilitati comunicationale de exceptie. Pe de alta parte, atunci cand planeta Marte se afla in exil, vor exista probleme de exprimare si comunicare.

Planeta Venus

Planeta Venus

Planeta Venus, cea care guverneaza zodiile Balanta si Taur, mai este denumita si planeta iubirii, a frumusetii si a creativitatii. Venus este planeta artei, a dragostei, dar si a destinului. Atunci cand planeta Venus ocupa un loc dominant in arstrograma unei persoane, atunci persoana respectiva va avea abilitati artistice deosebite, insa va fi si o persoana atractiva din punct de vedere fizic. Mai mult decat atat, planeta Venus influenteaza si aspectul financiar.

Planeta Marte

Planeta Marte

Planeta Marte influenteaza inca din cele mai vechi timpuri temperamentul unei persoane, fiind responsabila pentru latura energica, am putea spune chiar agresiva. Este planeta guvernanta pentru zodia Berbec si atunci cand ocupa o pozitie principala in astrograma unei persoane aceasta va avea un temperament vulcanic.

Planeta Jupiter

Planeta Jupiter

Planeta Jupiter este responsabila de noroc, sansa si optimism. Aceasta planeta guverneaza zodia Sagetator si ofera tuturor nativilor pe care ii influenteaza direct sansa de afirmare si de dezvoltare profesionala si sociala. Avand in vedere ca viteza de rotatie a planetei Jupiter este destul de mica, atunci cand o sansa ne este oferita trebuie sa profitam la maximum.

Planeta Saturn

Planeta Saturn

Planeta Saturn influenteaza intr-o foarte mare masura evenimetnele care se petrec in viata unei persoane, fiind responsabila intr-o foarte mare masura cu provocarile si etapele peste care un individ trebuie sa treaca de-a lungul vietii pentru a se dezvolta si pentru a progresa. Planeta Saturn este guvernanta zodiei Capricorn.

Planeta Uranus

Planeta Uranus

Desi este o planeta relativ recent descoperita, planeta Uranus are o mare influenta asupra astrogramei. Uranus este o planeta a miscarii, considerandu-se ca este o planeta cu adevarat “rebela” insa care progreseaza intr-un mod incredibil. Uranus este planeta guvernatoare a zodiei Varsator.

Planeta Neptun

Planeta Neptun

Se spune despre aceasta planeta ca este planeta imaginatiei, a iluziei si in acelasi timp a esecurilor, considerandu-se chiar ca ar avea o influenta negativa. Insa, astrologii sunt de parere ca, uneori, pentru a trece de anumite obstacle este nevoie sa dam frau liber imaginatiei si sa incercam sa scapam de realitate. Neptun este planeta guvernanta a zodiei Pesti.

Planeta Pluto

Planeta Pluto

Pluto este planeta asociata cel mai des inconstientului, mortii, dar si sexualitatii unei anumite persoane. Mai mult deca atat, are o deosebita importanta in ceea ce priveste fortele oculte si spiritualitatea. Pluto guverneaza zodia Scorpion. Asadar, astrograma unei persoane reprezinta o imagine foarte complexa care trebuie interpetata corect din toate punctele de vedere pentru ca astrologia sa poata fi utilizata cu succes pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.