Planetele in astrologia indiana

0
540
Planetele in astrologia indiana

Planetele in astrologia indiana au practic cam aceleasi semnificatii ca planetele din cadrul altor astrologii, precum cea azteca sau chineza, doar ca se infatiseaza sub alte denumiri si desigur capata astfel conotatii sinonime. Asemeni astrologiei occidentale, planetele din astrologia indiana  reprezinta elementele de baza, alaturi de casele astrologice, ele dand indicatii despre felul in care au fost savarasite faptele in vietile anterioare si desigur despre modalitatea in care ar trebui traita viata prezenta, in mare, pentru a putea avea o existenta cat mai linistitoare si inaltatoare (acest principiu are la baza reincarnarea sau ne putem raporta aici si la universuri paralele, insa toate puse la un loc au in nucleu cam aceeasi idee).

Casele astrologice din cadrul astrologiei vedice sunt cele care indica domeniile exacte in cadrul carora toate aceste actiuni se manifesta (de exemplu casa banilor sau casa sanatatii, pe care le vom explica pe parcurs). Totodata, casele astrologice sunt si cele care influenteaza actiunile, in functie de situatia planetei in cauza sau in functie de natura, determinand cat de puternic se vor manifesta acele arii de activitate.

Planetele in astrologia indiana – Soarele

Planetele in astrologia indiana - Soarele

Desigur, inainte de toate vom incepe cu Soarele, care nu este tocmai o planeta, ci o stea, dar poate fi luat ca atare, avand in vedere ca in jurul lui „roiesc” toate celelalte. Soarele poarta denumirea de Aditya sau de Surya, in limba sanscrita, fiind guvernatorul celorlalte planete. El este sursa de viata si cel care sustine structura fizica umana, fiind cel in jurul caruia graviteaza restul planetelor, viata in totalitate depinzand de energia solara. In acelasi timp Soarele, Surya, este cel care guverneaza inteligenta, mintea, succesul, intelepciunea, vointa, norocul in viata prezenta a individului, bogatia si nu in ultimul rand faima.

Zodia pe care o guverneaza este Leu, fiind corespondentul numarului unu, in cadrul numerologiei. Felul in care Soarele este pozitionat in cadrul unui horoscop, ofera informatii despre tot ceea ce poate insemna un individ, mai exact despre apartenenta fizica, despre toate caracteristicile de comportament ce stau la baza, cat si despre forta fizica, despre energia si nivelul ei, toate acestea fiind direct proportionale cu starea Soarelui.

Se spune ca toti indivizii care conduc, de exemplu regi, guvernatori, imparati, oficiali, chiar si oamenii bogati, celebri, ori pe cei din cadrul bisericilor, ai institutiilor religioase sau din cadrul templelor sunt reprezentati de Soare, acesta fiind si cel care ii reprezinta pe artisti, pe bijutieri, pe actori, negustori ori doctori sau asistenti medicali.

Planetele in astrologia indiana, cat si pozitionarea acestora pot determina foarte multe coordonate in viata individului, astfel incat se spune ca daca Soarele este bine plasat in astrograma, in momentul nasterii unei persoane aceasta poate avea capacitati extraordinare, Soarele fiind aducator de bucurie,  de intelepciune, de noroc, iar daca acesta este aspectat foarte bine, nativul poate deveni o celebritate in domeniul sau de lucru, ori chiar la nivelul intregii lumi.

Pe de alta parte daca Soarele este prost aspectat, atunci nativul respectiv poate avea probleme la nivel fizic, la nivel mental, ori emotional, poate avea o atitudine plina de pesimism de-a lungul intregii sale vieti si totodata conditii modeste ori chiar saracacioase de viata, sau atitudine de slugarnicie fata de altii. In trupul uman, Soarele este cel care guverneaza capul, inima, ficatul, plamanii si intregul sistem nervos. In cadrul corpului masculin, el are ca proiectie ochiul drept, iar in cadrul corpului feminin are ca proiectie ochiul stang.

Planetele in astrologia indiana – Luna

In astrologia indiana, Luna este numita Chandra, in limba sanscrita. Ea fiind cea care guverneaza apa ca element, plantele si in mare tot regnul vegetal, reprezentand mintea, deci modul in care individul gandeste, emotiile sale, cat si restul proceselor mentale. Ea ofera nativului intuitivitate si guverneaza tineretea, gustul, iubirea fata de poezie, muzica, senzualitatea, aspectele atractive ale unei persoane, iar influenta ei se poate manifesta asupra sensibilitatii si capriciilor unui individ.

Zodia Rac este guvernata de Luna, iar aceasta devine foarte puternica in momentul in care se afla in acest semn zodiacal, ori in zodia Taur, acolo unde se spune ca este in deplina exaltare. Luna este intr-o dispozitie proasta in momentul in care este situata in zodia Scorpionului, iar daca se afla in aspecte benefice cu planetele Jupiter, Marte cat si cu Soarele, ea devine tot mai puternica.

Cei care s-au nascut in timpul cresterii Lunii sunt favorizati fata de cei care s-au nascut in timpul scaderii acestei planete, astfel incat o luna foarte puternic aspectata in cadrul unei astrograme poate indica o stare psihica fericita, o foarte buna memorie, capacitati materne dezvoltate, oportunitati mari de calatorii pe ape, succes deplin in afaceri, iar pe de alta parte, daca este prost aspectata, ea poate sa creeze anxietate mentala, o oarecare instabilitate psihica, incapacitate de relationare cu cei din jur, lipsa de sociabilitate, incapabilitate de traire a momentelor intime, nemultumire si neliniste, capricii, minte confuza.

In functie de cat de prost este aspectata Luna, aceasta poate duce pana la nevroze, la nebunie sau isterii majore, o mama cu tendinte usoare de imbolnavire, ori greutati in avansare pe plan profesional. Atunci cand luna este bine aspectata ea da si o stare de forta psihica, capacitatea construirii relatiilor armonioase si iubire fata de ceilalti. Luna este reprezentantul interactiunilor cu publicul, a afacerilor, a apei, a lichidelor din organismul uman in general, a revarsarilor de apa, ea controland si cresterea, conceptia, fertilizarea, influentand si nasterea pruncilor.

O Luna mai slab aspectata ori intr-o dispozitie proasta poate sa dea anemie, constipatie, deshidratare ori chiar uscarea pielii, poate cauza febra, raceli, probleme intestinale, bronsite, sau chiar predispozitia la cancer. Si rinichii sau plamanii pot fi afectati, iar in privinta sexului feminin pot aparea probleme majore de infertilitate sau cu menstruatia.

Planetele in astrologia indiana – Mercur

Planeta Mercur mai este numit si Saumya sau Buddha si este considerat a fi fiul Lunii, Chandra. Este de regula neutru, deci influenta pe care o poate avea ia forma in functie de pozitia pe care o poate avea in casele astrologice sau in semnele zodiacale. Mercur este cel mai apropiat de Soare, motiv pentru care se bucura foarte mult de energia pe care acesta o transmite, motiv pentru care poate parea vesnic neobosit, ajungand pana la stare de agitatie sau de nestatornicie.

Mercur este guvernatorul logicii, tocmai din acest motiv, oferindu-i nativului, daca acesta este puternic reprezentat in astrograma sa, capacitate extraordinara de a decide, de a discerne intre bine si rau, de a ajunge la indeplinirea scopurilor propuse. Desi Mercur, alaturi de Jupiter reprezinta inteligenta omului, cea pe care o poate da Mercur nu este inca ajunsa la maturitatea celei pe care o poate da Jupiter. Mercur guverneaza semnele duble, precum Gemenii si Fecioara, fiind la randul lui o planeta duala.

Energia sa este benefica celor care scriu, astrologilor, profesorilor, matematicienilor, cercetatorilor sau informaticienilor, guvernand totodata si mediile de afaceri, dealerii, brokerii, bancherii, cat si toate mijloacele de comunicatie, deci telefonia, internetul, telegraful, curieratul ori posta se afla sub aceeasi influenta. In cadrul corpului uman, planeta Mercur este guvernatorul bratelor, al mainilor, al plamanilor, al sistemului auditiv, nervos si al intestinelor.

Planetele in astrologia indiana – Venus

Planetele in astrologia indiana - Venus

In limba sanscrita, Venus mai are denumirea de Shukra, ea fiind cea care guverneaza iubirea, frumosul, bunastarea, pasiunea, muzica, dansul, ploaia, iar in momentul in care Venus este puternic, acesta va aduce atractie multa fata de sexul opus, bunastare in iubire, planeta in sine fiind principalul guvernator al romantismului, al armoniei si al iubirii, in general a tot ceea ce inseamna relatii si emotii.

Citește și:  Compatibilitatile pe toate planurile pentru zodia Fecioara

Venus este cunoscuta ca fiind cel caruia ii place sa imprastie in jur armonie, tandrete si fericire, iar in acelasi timp ne invata cum putem sa-i iubim pe cei de langa noi, fiind supranumita „printesa cea fermecatoare”, in opozitie cu Marte care este supranumit „barbatul cel tanar”. Venus este cea care guverneaza orice relatie sau casnicie pasnica, fericita, iar in momentul in care este bine pozitionat in astrograma unui barbat, inseamna ca acesta va avea o relatie foarte buna cu sotia sa. Totodata, Venus este guvernatorul artei, al simtului estetic, al inclinatiilor catre muzica, literatura, dans, film, teatru, arta fotografica si multe altele.

De regula, vedetele de cinema ori de teatru, artistii de succes, au un Venus foarte puternic ce este reprezentat in tema natala. Aceasta planeta este cea care ne face sa ascultam de simturile noastre si sa facem o sarbatoare din frumusetea lumii in care ne-am nascut. Venus este astfel imposibil de conceput altfel decat in stransa legatura cu rafinamentul, cu farmecul, cultura, gratia astfel incat pana si restaurantele sau dulciurile ori industria hoteliera intra sub incidenta acestei planete.

Energia pe care Venus o reprezinta este o energie feminina si guvernatoarea zodiilor Taur si Balanta. Venus este cel care guverneaza nasul, ochii, barbia, gatul, rinichii, organele sexuale, cat si vezica urinara, iar frumusetea fizica precum si cea interioara este adesea asociata cu aceasta planeta.

Planetele in astrologia indiana – Marte

Planeta Marte este numita in limba sanscrita si Kuja sau Mangala, ea fiind cea care ii influenteaza mai ales pe politisti, pe razboinici, pe militari, iar in sfera sa intra si sofatul, capacitatea de a administra sau de a conduce, cat si spiritele independente ori firile foarte rebele, temperamentale. Soarele este considerat a fi regele intregului sistem solar, iar Marte este considerat a fi comandantul, aducand cu sine artele martiale, armata, fiind guvernatorul explozibilului, al armelor de foc, guvernand zodia Berbec, acesta fiind un nativ agresiv in mod direct, deschis, in comparatie cu nativul nascut in zodia Scorpionului, care este de asemenea guvernat de Marte, acesta fiind agresiv in mod ascuns.

In comparatie cu Soarele, alaturi de care Marte produce caldura, Soarele este protector, insa calura exploziva a planetei Marte poate duce chiar la punerea in pericol a vietii. Aceasta planeta este reprezentata in teme natale specifice militarilor, politistilor cat si minerilor sau expertilor in materiale explozibile, ale chirurgilor, ale prelucratorilor de metale sau ale celor care fabrica arme. Marte este guvernatorul in plan fizic al maduvei osoase, al generarii globulelor rosii, al sangelui, oferind putere de rezistenta intregului organism la boli.

Planetele in astrologia indiana – Jupiter

In astrologia indiana, Jupiter este cunoscut ca fiind Guru sau Brahaspati, considerat guvernatorul Lunii cat si al Soarelui, el controland miscarea planetelor. Jupiter este responsabil de succes, de noroc, de faima, de sansa, fiind o planeta foarte importanta pentru casnicii, mai ales pentru cele fericite, cat si pentru succesul in cariera. Sub influenta sa se afla persoanele foarte importante, cu mari ambitii, precum preotii, ministrii, politicienii, sau chiar si profesorii de religie.

Nativii aflati sub influenta lui Jupiter sunt foarte joviali, plini de viata si au un temperament in general bun, desi exista si un aspect negativ, adica poate duce la lacomie, la excese, la grandoare, la stari de insecuritate, poate chiar si pesimism, ori stari de inadaptare, letargie si depresii. Jupiter este cea mai mare planeta ca forma din sistemul solar, iar ea este asociata cu cresterea, cu oportunitatile, cu expansiunea, reprezentand totodata si inteleciune, mental de natura superioara, entuziasm, generozitate, bunavointa, optimism, iar actiunea sa vizeaza si evolutie spirituala, expansiune si crestere pe toate nivelele.

Felul in care Jupiter este pozitionat in astrograma unui nativ indica destinul, increderea sau buna dispozitie, arata si zonele in care individul va putea gasi implinire sau crestere psirituala, tot felul de oportunitati, iar atunci cand este bine plasat, Jupiter va influenta in mod pozitiv capacitatile filosofice, spirituale, intelectuale. In momentul in care influenta sa lipseste, apare pesimismul la nativul in discutie, letargie, simtaminte de inadaptare, depresie etc, iar daca este prost aspectat atunci pot aparea tuburari de natura digestiva, diabet, calculi biliari, flatulenta, indigestie, diabet, hepatita, icter, hemoroizi, obezitate, digestie slaba, malnutritie si altele de aceeasi natura.

Planetele in astrologia indiana – Saturn

Saturn, in astrologia indiana este numit in limba sanscrita Shani, el fiind o planeta rece si uscata. Infuenta sa nu este deloc considerata a fi benefica, dimpotriva chiar nefasta, iar in momentul in care aceasta planeta mai e si prost aspectata, atunci asteptarile sunt cele de esec, epuizare, descurajare, nervozitate, suparari, dificultati pe toate planurile. In aceeasi ordine de idei, Saturn este cel care distruge o casa in momentul in care o ocupa, iar in momentul in care el este intr-o dispozitie buna, poate sa duca la onoare, succes, faima, iubire, intelepciune, viata lunga, autoritate, dreptate, capacitati bune de conducere.

Zodiile guvernate de Saturn sun Capricorn si Varsator, planeta in sine fiind semnul „angajatului etern”, facandu-i pe cei care se afla sub influenta sa sa lucreze mereu pe pozitii inferioare, secundare, in cadrul carora se pot realiza doar munci de rutina, plictisitoare. Nativii condusi de Saturn ajung in cele mai multe cazuri sa ocupe functii principale doar la final de cariera.

Totodata, muzeografii, istoricii, arheologii, muncitorii in fabrici de refrigerare, sunt de asemenea guvernati de aceasta planeta, care nu face deloc lucrurile simple, ci dimpotriva se pare ca isi trimite nativii la munca si nu una simpla, ci dimpotriva, destul de grea, care implica multa disciplina, responsabilitate. Saturn este guvernatorul dintilor, al partilor tari in general in cadrul corpului uman, al oaselor, genunchilor, urechilor, putand sa creeze boli cronice, tuse, raceli, reumatism, bronsita, inflamari gingivale, tuberculoza si altele de acest tip.

Planetele in astrologia indiana – Rahu

Ketu si Rahu

Rahu inseamna din limba sanscrita Nodul Nord echivalent cu astrologia occidentala si in conformitate cu mitologia hindusa, acesta reprezinta un cap de dragon. Persoanele care sunt influentate de Rahu, mai ales cand acesta este prost reprezentat, se vor purta ca niste oameni needucati, plini de incultura, guvernand hotii, magicienii, veninul, vrajitoarele, otrava, serpii, inchisorile, locurile izolate, zone nelocuite, plante cu ghimpi, cimitirele. Conform Purana-elor, Rahu este totodata si nodul care da putere nativilor, reusind sa transforme dusmanii in prieteni, fiind adesea considerata si planeta succesului. Rahu nu are nici un semn zodiacal in guvernare, daca tinem seama de faptul ca nu este o planeta reala.

Planetele in astrologia indiana – Ketu

Asemeni lui Rahu, si Ketu este un nod lunar, el fiind corespondentul Nodului Sudic in cadrul astrologiei occidentale si conform mitologiei hinduse, Ketu este coada dragonului, in opozitie cu capul dragonului, reprezentat de Rahu. In momentul in care Luna, Soarele si Ketu sunt situati pe aceeasi longitudine zodiacala, vor avea loc eclipsele de luna. Ketu poate fi oarecum asemanat cu Marte, insa in cele mai multe cazuri, acesta este activatorul doar a partii negative din Marte, motiv pentru care persoanele aflate sub influenta lui vor fi niste adversari secreti, Ketu influentand si astrologii, medicii sau pe cei din industria farmaceutica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.