Învață să ghicești în palmă și află totul despre chiromantie – ghicitul în palmă. Mai jos aveți link-uri rapide spre pagini unde am detaliat tot ce trebuie să știți despre palmă și modul în care se citesc informațiile din aceasta, de la linii până la forma mâinii sau a degetelor.
Chiromanția, cunoscută și sub numele de citirea în palmă, este o formă de divinație ce datează din antichitate. Pe lângă liniile principale, precum linia inimii sau linia vieții, există multe altele care pot oferi informații despre personalitatea și destinul unei persoane. În plus, formele și monturile mâinii, combinate cu liniile acesteia, pot dezvălui detalii surprinzătoare despre caracterul și viața cuiva.
- Forma mainii
- Combinatii de maini si degete
- Liniile palmelor
- Linia inimii
- Linia capului
- Linia vietii
- Linia destinului
- Linii secundare ale palmelor
- Linia ficatului
- Linia soarelui
- Creasta simiana
- Inelul lui Saturn
- Via lasciva
- Degete – Falange, incheituri, pozitia si forma varfurilor
- Degetul mare, segmente si varf
Despre cititul in palma
Chiromantia își trage numele din limba greacă, cuvântul fiind format din kheir – mână, și manteia – ghicire, însă, deși numele oficial al acestei pseudo-științe este unul grec, îndeletnicirea datează încă din epoca de piatră, cele mai vechi urme ale acesteia datând de acum câteva mii de ani în India.
A devenit o practică destul de comună în zonele din Eurasia, cu precădere în India, Tibet, Persia, China, Sumeria, Babilonia și Israel. Potrivit unor cunoscători, chiromantia își are rădăcinile în astrologia hindusă, în I Ching sau în ghicitorii țigani.
Cu câteva mii de ani în urmă, înțeleptul hindus Valmiki ar fi scris o carte care poartă denumirea „Învățăturile lui Valmiki Maharshi asupra cititului în palma bărbaților„. Din India, îndeletnicirea s-a răspândit și în alte zone ale lumii, ajungând populară în Tibet, China, Egipt, Persia și mai apoi și în Europa.
Printre precursorii chiromantiei în Europa se află Anaxagoras și Aristotel, cel din urmă găsind un tratat privitor la cititul în palma pe altarul lui Hermes, pe care l-a adus înaintea împăratului Alexandru Cel Mare, care a devenit el însuși un adept al acestei practici, testându-și soldații.
Conform altor cunoscători, chiromantia ar fi luat naștere undeva în Europa, fiind asociată cu picturile palmelor din epoca de piatră descoperite în Lascaux, Franța, Santander, Spania sau în Africa.
În Epoca Medievală, cititul în palma a fost interzis de către Biserica Catolică, fiind considerat un act pagan. Același lucru s-a întâmplat și în Epoca Renascentistă, în care chiromantia a devenit unul din cele șapte arte interzise alături de necromantie, aeromantie, geomantie, spatulamantie, hidromantie și piromantie.
În epoca modernă lucrurile s-au mai schimbat, căci căpitanul Casimir Stanislau D’Arpentigny a încercat să reinventeze și să readucă cititul în palma în centrul atenției lumii. Acesta a scris în 1839 o carte intitulată „La Chirognomie”, iar cincizeci de ani mai târziu este înființată societatea de chiromantie din Marea Britanie, în cadrul căreia se încerca sistematizarea artei chiromantiei spre a preveni diferite acte de șarlatanie.
Unul din cei mai importanți promotori ai chiromantiei este irlandezul William John Warner, care folosea o poreclă în lucrările sale. A studiat numeroase forme diferite ale chiromantiei, ajungând în India, după care a deschis propriul cabinet de citit în palma, având drept clienți multe nume vedetă ale epocii: Mata Hari, Mark Twain, Oscar Wilde, Thomas Edison și Joseph Chamberlain.
În esență, cititul în palma constă din evaluarea caracteristicilor personale și a evenimentelor viitorului prin interpretarea liniilor și munților palmei. Ambele mâini sunt utilizate pentru a citi viitorul: cea stângă prezintă soarta primită de la divinitate în timp ce detaliile din palma dreaptă prezintă modificările aduse de oameni propriului lor destin.
Cele mai importante linii și munți ai palmei prezintă interpretări diferite în funcție de caracteristicile individuale: mărime, intersectări de linii și calități. În anumite tipuri de citire a destinului în palma, cititorul ia în considerare și forma degetelor, a unghiilor, a amprentelor și texturii sau culorii pielii, ori forma palmei și flexibilitatea acesteia.
Cum citim in palma
Cititul în palmă este făcut în primă instanță pe mâna dominantă, adică cea care este folosită mai mult, cu care se scrie, pentru că se consideră că prezintă mintea conștientă sau conștiința, în timp ce cealaltă mână reprezintă subconștientul.
În anumite culturi se crede că mâna care nu este dominantă prezintă, prin prisma particularităților sale, trăsături de familie sau ereditare sau, corelată cu credințele cosmologice ale cititorului în palmă, prezintă informații legate de viețile anterioare și condițiile karmice.
Chiromantia clasică este considerată cea care are legătură cu mitologia greacă. Asta înseamnă că fiecare zonă a degetului și palmei este legată de un zeu sau o zeiță, iar fiecare particularitate a respectivelor zone prezintă diferite aspecte primordiale.
Mana dreapta si mana stanga in chiromantie
În cadrul cititului în palmă, mâna stângă și cea dreaptă au roluri diferite, dar importante în egală măsură. Dacă mâna dominantă reprezintă conștiința, iar cea sub-dominantă devine inconștientul, există și o semnificație diferită a ceea ce reprezintă particularitățile mâinii stângi față de cea dreaptă.
În general, se crede că mâna dreaptă este cea care arată personalitatea individului, în timp ce cea stângă devine potențialul acestuia. Mâna stângă este cea cu care individul se naște, în timp ce dreapta este o reprezentare a vieții și alegerilor individului.
Unii cititori în palmă aleg să citească una din cele două mâini, luând în considerare sexul individului și mâna dominantă a acestuia. Chiromantii mai cred și că mâna stângă este cea cu care ne naștem, în timp ce mâna dreaptă este cea care prezintă urmările alegerilor în viață. Mâna stângă este adesea citită femeilor, în timp ce dreapta prezintă viitorul bărbaților.
Alți chiromanti preferă să citească mâna dreaptă a persoanelor dreptace și mâna stângă a persoanelor stângace. În general, însă, alegerea cititului în palmă aparține cu precădere practicantului. Iată și câteva detalii legate de ce reprezintă fiecare palmă:
Palma dreaptă este controlată de partea stângă a creierului, cea care guvernează înțelegerea logică, rațiunea și limbajul, reflectând eu-ul exterior și sinele obiectiv. Este totodată martora influențelor provenite din mediul înconjurător extern și a educației sau experiențelor. Palma dreaptă devine un reprezentant al gândirii lineare a individului.
Palma stângă este controlată de partea dreaptă a creierului, care are în sarcină înțelegerea matricelor și a relațiilor sociale. Totodată, înțelegerea liniilor și a munților palmei stângi prezintă detalii referitoare la eu-ul interior, la sinele natural și suflet. Totodată, palma stângă oferă detalii privitoare la gândirea laterală.
Tehnici de ghicit in palma
Ghicitul în palmă poate fi realizat în multe moduri diferite, însă în general puteți lua în considerare câțiva pași prezentati în continuare.
Chiromantia reprezintă un proces dinamic în cadrul căruia liniile mâinii se pot modifica în timp. Pe măsură ce gândirea, comportamentul și tiparele raționale și comportamentale se schimbă, și liniile, munții și semnele palmei se vor modifica.
Persoanele care citesc în palmă nu trebuie să atingă mâna pe care o citesc pentru că va avea loc un transfer de curent electric între mâini iar caracteristicile originale ale palmei vor fi pierdute.
Mâinile pot fi citite oricând, însă cel mai potrivit moment este dimineața, când cel/celă care vrea să i se citească în palmă nu a luat încă micul dejun pentru ca circulația sângelui să nu crească, ceea ce duce la dispariția liniilor fine din palmă. Cel căruia i se citește în palmă trebuie însă să facă o baie după ce s-a trezit pentru a fi curat și a nu împiedica acest proces.
Mana nu ar trebui arătată după ce o persoană a lucrat la ceva fizic sau a făcut exerciții obositoare sau în urma consumului de băuturi alcoolice ori substanțe intoxicante. În plus, aceasta nu trebuie arătată când afară este foarte cald sau foarte frig pentru că a sa culoare se va schimba.
Nici cititorul nu ar trebui să interpreteze liniile din palmă dacă este furios sau se află într-o stare psihică nepotrivită. Citirile se fac numai obiectiv, deci nu se vor face în cazul persoanelor iubite, familiei sau dușmanilor.